PCRM se va scinda după alegeri ?

vineri, 5 noiembrie 2010

Rezultatul ultimului sondaj arată că scenariul desrpe schindarea PCRM după alegeri este "foarte probabil"

Scindarea PCRM după alegeri devine tot mai posibilă. Ieri scriam că acest scenariu este gândit în mai multe cercuri (politice şi de business) cu implicarea unor lideri din PCRM. Pentru ca să se întâmple acest lucru, PCRM ar trebui să obţină mai puţin de 51 de mandate. După publicarea rezultatelor sondajului CBS-AXA, potrivit cărora PCRM ar obţine doar 42 de mandate, acest scenariu devine tot mai realizabil. Pentru a evita ruptura, comuniştii ar trebui să depună efort să mai urce în topul popularităţii cu vreo 8%, ceea ce în condiţii normale este extrem de dificil. Spuneam că cei despre care se vorbeşte că vor părăsi comuniştii vor prelua drapelul lui Ştefan cel Mare, cu care PCRM merge acum în alegeri. Acest gest va fi motivat de ei că "nu trădează cauza, dimpotrivă, vor să ducă mai departe lupta lui Ştefan cel Mare pentru păstrarea statalităţii Moldovei, unitatea societăţii şi dezvoltarea ţării".

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Prea optimiste sondajele, eu vorbesc cu colegii mei de grupa care 99% au votat cu partidele din AIE, acum sunt dezamagiti si nu vroiau sa mearga la alegeri! Insa dupa ce am vazut campania electorala a lui Gabriel Stati - cel mai probabil o sa-l votam pe el.

Niciodata nu as fi crezut ca Gabi este atit de simplu si hotarit sa se apuce serios de politica. Numarul sustinatorilor lui Gabi creste foarte repede, cred ca o sa devina primul candidait independet care accede in parlament.

Anonim spunea...

Interesant, de ce s-ar dezamagi unii de guvernarea din ultimul an?! Doar au facut lucruri la care nici nu am sperat?!

Ion spunea...

Din anul 2001 tot aud despre o posibila scindare sau reformare a PCRM, dar in afara de niste mici schimbari nu am vazut. Pentru aceata cred ca e nevoie ca acest partid sa primeasca mai putin de 30% din voturi. Cat despre sondaj, apoi el mi s/a parut cam subtire si neconvingator. O ditamai companie de marketing nu are nici macar o pagina WEB actualizata si cu toate rezultatele sondajelor efectuate pe perioada activitatii sale in Republica Moldova.

Anonim spunea...

Iata ca acum ne aflam dupa alegeri si negocierile continua.
Dar sondajul a avut perfecta dreptate.
Acum mai asteptam doar spargerea PCRM.