PCRM se va scinda după alegeri ?

marți, 1 septembrie 2009

Revenit într-o realitate bulversată şi confuză

De astăzi sunt revenit la muncă. Trei saptamani toride au trecut. În concediu am încercat să aduc la forma şi conţinutul necesar teza, dar se pare că am parte de o surpriză foarte neplăcută. Am fost anunţat (urmează să confirm acest lucru) că din 1 septembrie intră în vigoare noul regulament privind scrierea tezelor de doctor, care obligă includerea în lucrare a unui capitol obligatoriu, dedicat analizei surselor bibliografice. Şi eu acum sunt în situaţia în care, teza deja finalizată, pregătită pentru susţinere la etapa finală, s-o modific destul de mult. Sper că s-a ţinut cont de principiul retroactivităţii, care ar presupune că cei care au trecut deja prin catedră şi seminarul de profil, să prezintă lucrarea după structura veche. Nu e logic să fie obligat cel care este la susţinerea finală să introducă respectivul capitol, pentru că acesta poate fi scris prost, iar după această susţinere teza nu mai poate fi modificată. 

Luna august a fost marcată politic de evenimentele legate de constituirea noului Parlament. Parcă s-a pornit din loc, deşi unii cred că "alianţa de dreapta a pornit cu stângul". Curtea Constituţională urmează să se pronunţe şi asupra piciorului cu care a pornit AIE. 

A venit toamna şi temperatura atmosferică este în scădere, iar temperatura politică şi socială va fi şi mai încinsă decât în ultima lună de vară. Cine crede că PCRM va ceda uşor puterea, se greşeşte amarnic. Ei nici nu trebuie să o predea, pentru că aşa e logica puterii - pentru ea trebuie să lupţi (de dorit, cu mijloace legale). 

Noul sezon politic va fi unul interesant şi vom încerca să-l urmărim cu atenţie. Lucrurile deocamdată nu sunt clare, dar în următoarele săptămâni se va cunoaşte mai bine "quo vadis Moldova". 

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

Un comentariu:

Anonim spunea...

cu cit mai tare komunistii vor lupta, cu atit mai mare va fi prabusirea partidului. voronin isi va duce partidul la soarta pdam! se zvoneste ca in citeva zile valentin guznac va iesi din pcrm si se va declara deputat independent. cel putin asa se vorbeste in familia acestuia.