PCRM se va scinda după alegeri ?

marți, 21 iulie 2009

Iurie Muntean se pregăteşte să preia şefia PCRM de la Vladimir Voronin?

Analistul politic Igor Boţan crede că actualul viceministru al Economiei, Iurie Muntean, ar fi succesorul lui Vladimir Voronin la cârma PCRM. Iată ce a scris Igor Boţan în cometnariul "În ajunul alegerilor anticipate BOP sugerează că…":

În orice caz, alegerile din 29 iulie vor confirma schimbarea generaţiei liderilor a trei formaţiuni – PL, PLDM şi PDM, care vor influenţa în mod cardinal viaţa politică din Republica Moldova pe parcursul a cîteva cicluri electorale. Este important că fiecare din cele trei formaţiuni ocupă nişe politice distincte – de dreapta, centru-dreapta şi centru-stînga. Mai este de aşteptat schimbarea liderului PCRM. Această schimbarea s-ar putea produce foarte rapid în dependenţă de rezultatul PCRM la alegerile din 29 iulie. Se pare că în calitate de succesor al lui Vladimir Voronin este pregătit Iurie Muntean. Deşi nu este membru al PCRM, acesta este scos în prim plan şi practic copie comportamentul lui Voronin, fără a avea carisma acestuia. Dacă PCRM promovează astfel de potenţiali succesori ai lui Voronin, atunci PDM are şanse să atragă pe viitor cea mai mare parte a simpatizanţilor PCRM.

Comentariul desfăşurat îl citiţi aici.

Este prima dată când numele lui Iurie Muntean apare în vizorul analiştilor ca potenţial succesor al lui Vladimir Voronin. Cert e că acesta este promovat foarte insistent în ultimul timp şi, într-adevăr, încearcă să copie maniera de comportare şi de vorbire a lui Vladimir Voronin (aşa cum Medvedev l-a copiat pe Putin).  Anterior se pomeneau alte nume ca potenţiali succesori ai lui Voronin la şefia PCRM: Vladimir Ţurcan, Mark Tkaciuk, Marian Lupu (nu mai e valabil), Eduard Muşuc etc. 

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

3 comentarii:

Anonim spunea...

ai cumva vreun video cu iurie muntean in care ar copia manera lui Vo?

Oleg Cristal spunea...

umrariti inregistrarile de la dezbaterile electorale cu participarea lui Iurie Muntean

Anonim spunea...

Oleg, sa laam speculatiile. Iurie Muntean nu este nici membru de partid. Poti sa-i transmiti dlui Botan ca nu e cazul sa se acorde asa o mare atentie succesorului