PCRM se va scinda după alegeri ?

marți, 14 iulie 2009

Circa 25% dintre alegătorii internauţi şi-au schimbat opţiunea de vot după 5 aprilie

  Circa 25% dintre participanţii la sondajul de pe acest blog declară că şi-au schimbat opţiunea de vot după 5 aprilie, astfel că pe 29 iulie vor alege un alt partid decât cel pentru care a votat în primăvară. Deşi sondajul nu este reprezentativ, totuşi mi se pare o cifră destul de importantă (a patra parte din alegători). Ce i-a făcut pe aceştia să-şi schimbe opţiunea de vot? Pe cine au votat la 5 aprilie şi pe cine vor vota la 29 iulie? Este foarte interesant de urmărit acest parcus (cunosc nişte tendinţe din sondajele interne, cine şi spre cine migrează, dar nu le voi enunţa pentru că probabil săptămâna viitoare va fi prezentat Barometrul de opinie publică al IPP şi va fi clar...).

Dacă e să urmărim şi rezultatele sondajului de pe blog cu întrebarea "pentru cine vei vota pe 29 iulie", putem intui (şi fără sondaje) care sunt tendinţele (internetul NU este reprezentativ). La "comentarii" puteţi să vă expuneţi ce credeţi despre motivele schimbării deciziei de vot şi cine câştigă, respecgiv, pe seama cui obţine voturi suplimentare.  

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

Un comentariu:

Corneliu Harea spunea...

Ar fi fost mai simplu de analizat dacă s-ar fi prezentat și sondajul din aprilie drept comparație.

Unica observație prudentă până acum e să zic că PD scade din scorul celor trei partide de opoziție. Mai multe fără sondajul BOP e greu de spus.