PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 4 mai 2009

Terorismul politic ca tehnologie electorală

   În teza de doctor, la capitolul dedicat tehnologiilor negative, am descris şi tehnologia numită "terorismul politic". Deoarece lucrarea, inclusiv capitolul respectiv, avea un volum prea mare, am decis să reduc şi descrierea acestei tehnologii pe motiv că "nu este actuală pentru Moldova". Se pare că am greşit referitor la "actualitate". "Bombele" anunţate astăzi la Primărie, Casa Presei şi Aeroport, cu doar o zi înaintea începerii activităţii noului Parlament şi cu câteva zile (săptămâni) înaintea alegerii şefului statului, demonstrează că "terorismul politic" este valabil şi pentru ţara noastră. Eficienţa acestei tehnologii a fost demonstrată în mai multe state, în special în Rusia (primul (1995) şi al doilea război (1999) din Cecenia, înaintea realegii preşedintelui Boris Elţin (1996) şi alegerii (2000), la primul mandat, a preşedintelui Putin, detonarea unei clădiri de locuit în Moscova). Fără a susţine teoria conspiraţionistă, putem presupune că astfel de scenarii s-au utilizat şi în alte state, inclusiv SUA.

   Nu lansez nicio presupunere vizavi de cine stă în spatele acestor "atentate" din capitala R. Moldova. Dar sper că de această dată "autorii" vor fi depistaţi şi traşi la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare. Apropo, cineva ştie ce se mai aude cu explozibilul găsit la mijlocul lunii aprilie în sediul Curţii Supreme de Justiţie de la Chişinău?

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

6 comentarii:

Maia spunea...

Buna
Eu zic sa scrieti in teza dumneavoastra "ca comunistii" sunt disperati si creaza o stare de tensiune si panica inaite de sedinta parlamentului si ca daca au fost in stare sa dea foc parlamentului si presedintiei sunt in stare sa arunce in aer si tot Chisinaul numai sa ajunga la putere.
Ce ziceci, aveti dumneavoastra curaj? Nu cred!!!!!

Oleg Cristal spunea...

:))) ce idei mai sunt referitor la teză?

Maia spunea...

Da, vad ca nu a fost inteleasa subtilitatea mea.
Asa ca am hotarat sa va mai scriu o data, de data asta pe sleau: mai departe de teza dumneavoastra, ideile "super geniale" in numele partidului nu intereseaza pe nimeni. Asa ca bafta cu teza:)sper sa luati cea mai mare nota!

Oleg Cristal spunea...

merci pentru succesele urate ! poate cineva a înţeles sugestia şi poate să-mi explice şi mie? teza de doctor nu este notată, dar prin "notă mare" înţeleg susţinere cu succes (este la etapa finală)

Anonim spunea...

Maia e paranoica ca toti sustinatorii lui Chirtoaca si crede ca, daca nu zici ceva de rau despre comunisti, inseamna ca esti vandut lor.
Am tradus bine, Maia? :D

Mihaela Onofrei spunea...

cu privire la acest subiect, rog a se vedea http://transnistria.imagine-romania.ro/oameni/77/dl-cosovan-si-a-primit-rasplata.html
Ivn Burgudji a acuzat puterea din Republica Moldova de terorism de stat, inca de la sfarsitul anului trecut, deci cu mult inainte ca aceasta acuzatie sa fie formulata de partidele de opozitie, in urma evenimentelor din aprilie. Pentru cei care nu stiu, mentionez ca el insusi, Ivan Burgudji a fost acuzat de terorism de catre autoritatile din Republica Moldova, care pretind ca ar fi gasit arme si munitii intr-un garaj care ii apartinea, dar pe care Burgudji nu-l mai folosise de 13 ani, pentru simplul motiv ca a fost obligat sa plece din Gagauzia, din cauza presiunilorpolitice.Cazul sau are aspectul unei inscenari grosolane.