PCRM se va scinda după alegeri ?

marți, 26 mai 2009

Echipa lui Eduard Muşuc a aderat la PCRM

    Ex-acţionarul principal al ziarului "Timpul" şi fostul director economic al acestei publicaţii anticomuniste, Eduard Muşuc, respectiv Igor Lupulciuc, au depus cerere de aderare la Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Fostul lider PSD, ulterior secretar general, Ed. Muşuc, însoţit de mai mulţi ex-fruntaşi social democraţi, printre care şi viceprimarul de Chişinău Ig. Lupulciuc, au anunţat, astăzi, despre faptul că aderă la PCRM. Cererile de intrare în partid au fost depuse luni, 25 mai. Printre persoanele care au părăsit PSD-ul şi au aderat la PCRM figurează şi avocatul Ghenadie Tatar. 

  În finalul conferinţei de presă de astăzi, la care s-a anunţat despre aceasta, Dumitru Godoroja, ex-deputat PSD, unul dintre apropiaţii liderului social-democrat Dumitru Braghiş, a aruncat cu ouă spre foştii colegi şi a fugit. (aici vedeţi explicaţia lui Hodoroja de ce a făcut aceasta).

   Eduard Muşuc a declarat că nu a discutat cu liderul PCRM despre o posibilă schimbare a denumirii şi a doctrinei respectivei formaţiuni. El crede că, de fapt, doctrina actuală a PCRM este una social-democrată ori socialistă, pe care o împărtăşeşte şi el. Muşuc a ezitat să spună ce ar vrea să schimbe în interiorul PCRM sau ce reforme ar trebui petrecute în ţară. Totodată, a spus că mai rămâne de părerea că preşedintele ţării trebuie ales prin vot direct de către populaţie, în timp ce PCRM este pentru alegerea şefului statului de către Parlament. 

  Muşuc a mai dat de înţeles că la finele anului trecut, Dumitru Braghiş ar fi solicitat mai multe întrevederi cu preşedintele Vladimir Voronin şi chiar s-ar fi întâlnit cu acesta la Preşedinţie. Nu a precizat despre ce au discutat cei doi. 

      Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

19 comentarii:

Radon spunea...

Consider ca ultimele acuzatii a lui Musuc in privinta intilnirii lui Braghis cu Voronin sunt doar pentru a strica imaginea(dar in realitate ea demult e stricata) partidului. Chiar si daca s-ar fi intilnit, pai e imposibil fuzionarea PSD cu PCRM :)

Oleg Cristal spunea...

Radon, eu nu aş fi atât de sigur. Să ne amintim că Dumitru Braghiş a devenit politician datorită PCRM. Anume PCRM şi PPCD a votat guvernul condus de Braghiş...

Radon spunea...

Dar nu ti se pare mai reala fuzionarea PD cu PSD? :)

Oleg Cristal spunea...

admit această posibilitate. Ei au încercat s-o facă în 2007-2008, dar nu au reuşit. Acum sunt puşi în situaţia să mai repete tentativa, altfel vor sta pe banca de rezervă încă mulţi ani.

Vik spunea...

Accesati "Ziarul de Garda" si vedeti ce spunea Musuk despre PCRM in 2006;

Oleg Cristal spunea...

citit. Ingenios :)) Dacă e să urmărim declaraţiile politicienilor, făcute pe parcursul ultimilor ani, vom descoperi multe lucruri interesante.

Anonim spunea...

Inca o data constat ca este interesanta viata politica in Rep. Moldova. Nu exista decenta, nu exista verticalitate si, ce e mai rau, exista multa prostie (daca citesti programele electorale ale unor partide observi niste greseli impardonabile: de gramatica, de formulare, de cunoastere a fenomenului politic, social, economic, cultural etc.). De fapt, e indeajuns sa vezi cum se comporta si cum vorbesc politicienii ca sa-ti dai seama care este nivelul de cultura politica in RM. Sunt si eu curios... inca de cati ani mai avem nevoie ca sa depasim starea de indobitocire la care am fost deviati pe timpul Uniunii Sovietice?

Oleg Cristal spunea...

bine zis. E mare jale in politica moldoveneasca. Ca sa nu ma mai enervez prea tare, eu o transform doar in glume. Si e mai usor. La intrebarea pusa as vrea sa aflu si eu un raspuns. Stie cineva?

Constantin spunea...

Pcrm e ca o lada de gunoi toti hoti ca sa nu ajunga la duba adera la pcrm!!!

apropo reiese ca ppcd si pcrm au hotarit soarta tarii cind lau votat pe dimca braghis, si se mai pling ca tara traia rau pina la 2001 POZOR lor sa speram ca musuc si noul sau partit va lua ca de fiecare data 3 sau 4 la suta,Amin

Anonim spunea...

Propun lansarea unei campanii nationale: de la indobitocirea sovietica la indobitocirea americana.
Propun sa facem o adresare colectiva catre SUA si sa invitam rude de-ale lui Obama sa vina sa faca schimbarea in Moldova.
Propun sa transformam Moldova in tara libertatilor homosexuale si sa profitam de investitiile de miliarde care vor veni imediat de la FMI, BM si din intreaga lume.
Propun sa devenim cu totii membri ai PCRM si in citeva zile sa alegem acolo o noua conducere.
Cine e pentru, ridica sus ce i se ridica.

Constantin spunea...

Anonim nu visa, cu musuc pcrm va ajunge unde a ajuns si psd cu musuc,musuc e ca un virus troian!!!

Anonim dece te ascunzi sub anonim sau esti comunist sau te temi de ceva sau esti oleg cristal

Oleg Cristal spunea...

Constantin, ai şi alte variante? spune să râdem cu toţii :)))

Constantin spunea...

muşuc îi levîii!!!

Oleg Cristal spunea...

:))) el singur a recunoscut că mereu a fost ...de stânga ...
vad că ţi se primeşte cu afirmaţiile haioase...Continuă :))

Anonim spunea...

Mai Constantin, mai. Iti pare ca daca tu semnezi vei reusi sa iesi din anonimat? :)) Rojdennym polzati letati ne dano. Ai inteles, da? Sau tot n-ai inteles? :)

Vik spunea...

"Dacă e să urmărim declaraţiile politicienilor, făcute pe parcursul ultimilor ani, vom descoperi multe lucruri interesante"Pe timpuri de studii la FRISPA erai si tu un sustinator inflacarat a PPCD-ului;

Cine esti acum?

Oleg Cristal spunea...

acum sunt observator politic. Şi mă satisface acest statut.

Vik spunea...

Stii, Stela Popa are un motto pe blogul sau:"Nu fi un simplu (tele)spectator";

Nu te acuz pe tine caci analizele tale politice le citeste f. multa lume(vad statistica blogului);
Si daca ele sunt pertinente si impartiale - atunci s-ar considera un aport substantial si o atitudine.

Vorbeam doar in general, despre politica "strutzului - in spaima";

Bafta

Oleg Cristal spunea...

Nu vreau să comentez ce scrie şi cine scrie pe alte bloguri, dar eu am politica mea. O poţi numi cum doreşti.