PCRM se va scinda după alegeri ?

joi, 16 aprilie 2009

Haz de nececaz ! Directorul biroului NDI de la Chişinău rămâne în Moldova

Procuratura a contestat cu recurs decizia Judecătoriei raionului Grigoriopol privind expulzarea lui Aleksejs Gregorjevs, directorul reprezentanței Institutului Național pentru Democrație din Statele Unite la Chișinău ca fiind neintemeiată.
Amintim că, la 15 aprilie Judecătoria raionului Grigoriopol a decis expulzarea cetățeanului leton Aleksejs Gregorjevs, care a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. 
Astăzi, Curtea de Apel a admis recursul procurorului şi a dispus anularea deciziei din 15 aprilie cu încetarea procedurii administrative în privinţa acestuia. 
 Sursa: comunicat Procuratura Generală

Cuvintele subliniate (judecătoria rnlui Grigoriopol) scoate în vileag o nedumerire foarte mare. Judecătoria din Grigoriopol, aflată în stânga Nistrului, NU se subordonează Chişinăului şi nu are nicio legătură de drept cu instituţiile constituţionale ale R. Moldova. Pe 15 aprilie, hotărârea privind expulzarea directorului NDI a fost luată de judecătoria sectorului Centru, m. Chişinău (vedeţi aici). Cum a ajuns judecătoria din Grigoriopol în acest comunicat, rămâne o enigmă . 

Am aflat că cică în 1992, la fel ca şi Universitatea din Tiraspol, judecătoria din Grigoriopol a fost "evacuată la Chişinău". Şi noi aflăm aceasta acum :) Cineva încearcă să se spele pe mâini. 

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

Niciun comentariu: