PCRM se va scinda după alegeri ?

joi, 12 martie 2009

"Orientirul" politic al Partidului Republican (publicitate electorală gratuită)

Mai jos public câteva spichuiri din programul electoral al Partidului Republican. Le mulţumesc autorilor acestuia pentru că mi-au prelungit viaţa cu cel puţin câteva zeci de minute. Vă îndemn şi pe voi să vă adunaţi clipe suplimentare pentru viaţa voastră, citind cu mare atenţie şi luare aminte acest model (pentru alte partide) de ofertă electorală :)))


Introducere
Forma democratică de guvernare a statului este Republica. În dorinţa cetăţenilor de a avea o guvernare democratică ţara noastră poartă denumirea de Republica Moldova. Democratizmul şi patriotizmul partidului nostru sunt reflectate în denumirea-Partidul Republican din Moldova.
Partidul participă în campania electorală a Parlamentului ţării care va avea loc la 5 aprilie 2009, pornind de la conştientizarea valorilor supreme ale societăţii-statul de drept, pacea civică, democraţia, demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralizmul politic. În deosebire de partidele care nu au nici un orientir, Partidul Republican din Moldova declară solemn că orientirul nostru sunt valorile supreme înscrise în Legea Supremă-Constituţia Republicii Moldova, care urmează a fi respectată de toţi, inclusiv şi de funcţionarii tuturor organelor statale.
SFERA SOCIALĂ
Pînă la atingerea obiectivului de stabilire a pensiilor de nivel european va fi îmbunătăţită starea socială a păturilor social vulnerabile:
Vor fi construite căminuri sociale pentru familii social vulnerabile.
Stipendiile pentru tineretul studios va egala cu nu mai puţin de 600 lei/lunar.
Se vor crea spitale sociale pentru lecuirea persoanelor social vulnerabile.
Se vor crea centre de asigurări medicale autonome social independente financiar în mun.Chişinău, Comrat, Cahul, Bălţi, Vulcăneşti, Sîngerei, Soroca, Edineţ.
Pentru ameliorarea activităţii curativ-profilactice se vor crea asociaţii staţionar policlinice.
AGRICULTURA ŢĂRII

Vor fi create condiţii pentru exploatarea raţională a pămînturilor şi a celorlalte resurse naturale în concordanţă cu interesele naţionale.
Se vor armoniza multelateral relaţiile dintre producătorul producţiei agricole şi ramura de prelucrarea a acestuia.
Vităritul ca ramură va fi restabilit.

ECONOMIA ŢĂRII
Partidul Republican din Moldova v-a întroduce în economia ţării PLANIFICAREA şi, astfel ţara va obţine un rezultat bine aşteptat ce va permite ieşirea din sărăcie care a predominat timp de 19 ani. Însăşi planificarea economiei v-a fi reglamentată.

RELAŢII EXTERNE
SUA, China, Japonia vor rămîne şi în continuare pentru Moldova, ca şi pentru popoarele lumii un model de democraţie şi economie.

Programul electoral desfăşurat al Partidului Republican îl găsiţi aici. Lectură relaxată!


Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

17 comentarii:

Anonim spunea...

"oriintirul" si "vitaritul" m-au dat gata!!! :)))))
mi-am prelungit si eu viata cu citeva minute :)

S. Cara spunea...

of, di cînd cu asigurărili iestea medicali autonome social-indipindenti-financiari ap ni-am perdut cu tătu oriintiru. Da sîngur cum stai cu oriintiru?
Ei da mare treabă că ni-am perdut oriintiru, zato m-am armonizat multilateral!!! :) :) :) :)

S. Cara

Anonim spunea...

pacea civică, democraţia, demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralizmul politic....MA, NU TE BATE CU PUMNUL IN PIEPT CA ASTA POT FACE TOTI!!!!! Si... vad doar in campania electorala ai aparut?....dar pina acum ce ai facut? Dar pricolu cu ORIENTIRUL MIA PLACUT SI MIE, BRAVO CELUI CE A SCRIS.

Vlada spunea...

vesel:) desi, ei fura din timpul de dezbateri a candidatilor care merita (nu stiu daca asta e cuvantul potrivit) de a fi ascultati

Anonim spunea...

Moldova e o tara mica dar bogata si frumoasa, dar de cind suntem INDEPENDENTI ne maninca cinii!!!!! Si, care Parlament curat? Se duc unii si vin altii, va trage doar BANII !! Deja ati cheltuit pe publicitati si fel de fel de nebunii mai mult de 10 mln?! sigur lei, toata Republica sta prost cu apa potabila FA ceva...dar nu arunca bani pe hirtii...

Traian Maximus spunea...

Aloooo!Voi ce vreti sa candidati ,ba,in parlament? Voi credeti ca toata musca face miere? Daca ar face toata musca nere,ar minca si tiganii! Auzi,okinka! De unde ai luat cuvintele astea orientir,stipendii,vitarit? Aaaa ,stai ca mi-am dat seama! faci parte tot din gasca lui Vova si a lui Iura,pur si simplu ei se cam tem ca au pierdut alegerile si au hotarit sa formeze alt partidutz din umbra,si ca sa nu se faca de ris ti-au dat tie programa lor...Vezi ca si la Vova cu Iura orientiru e dus dracului,ei nu mai stiu de care sunt,se culca rosii, se scoala blue guys.Aici s-ar putea intr-adevar sa ajute vitaritul...sa stii ca ai buna programa,dar chiar sa fie pragul electoral de 0.1% ,tot n-ai sa poti trece.Imi pare rau ,incearca la alegerile din 2059 dar mai invata putina carte ,nu strica.

Anonim spunea...

In timpul Postului Mare nu se recomanda de imblat la fete

EU_Shura spunea...

Eu spun DA in UE dar..dar ne vor minca cinii inca 5 ani dupa intrare, mai bine ASTIA din parlament sa se pue pe ginduri ca se va tvari o rascoala (drept ca moldovenii nu pot face rascole) ca o sa uitati cum va cheama!!!!

EU spunea...

Eu vas da voua 0,2 maximum din suta sutei dar sanse la viata naveti si cred ca dupa alegeri KAMUTAHEROVATA va fi.

EU spunea...

Mama-lui ce vesel sa scrii ceea ce te doare numai pacat ca nai cu cine face o dezbatere:(

Anonim spunea...

Oleg, pe mine ma amuza si faptul ca cei care comenteaza la tine pe blog cred ca tu sustii si chiar faci parte din PR :))) Unii inteleg greu finetea umorului :)))
dar textul e bun de tot. M-am amuzat cu mare placere

Anonim spunea...

Ia ghiciti, ce are in comun Valerian Hortolomei (1 in lista) cu Valeriu Hortolomei (3 in lista)?

Anonim spunea...

Mai Oleg demult caut un sait unde sa pot face un comentariu,tie si dihorilor ceilanti. Poate cu virgulele nu stau bine, dar cred ca ma vei inteleje foarte bine.Voi credeti ca [batika] va fi vesnic, esiti in teritoriu mai faceti sondaje prin teritoriu mai vedeti ce spune lumia prin sate. Locuesc in sat, si nu credeti ca voi de la oras hotariti soarta votului. Dar tu ca jurnalist cu ce obraz vei esi in presa dupa 5aprilie?

Anonim spunea...

Ia ghiciti, ce are in comun Valerian Hortolomei (1 in lista) cu Valeriu Hortolomei (3 in lista)?

multe :))))))))
dar sangele e cel mai sigur :)

Anonim spunea...

citesc comentariile si mi se creaza impresia ca unii dintre cei care scriu aceste mesaje nu se deosebesc prea mult de republicani. Nu inteleg ca ceea ce e publicat e facut cu tenta ilara, acuza detinatorul blogului ca ar face parte din acest partid, il acuza ca mai este in presa. Nu sunt mare consumator de informatie, dar din cite stiu Oleg nu mai lucreaza in presa de citeva luni. Ansta arata cit de "cititi" si "informati" sint cei care comenteaza si o fac pe desteptii. ...dar mult, vorba lui Lapusneanu

Anonim spunea...

Orientirul??? WTF???
Daca boul(boii) nu stiu a scrie romaneste trimite-i la Univ de stat a RM si apoi la 1-4 in clasele priare din Romania. Pe urma pot deveni niste ilustri strungari in Romania.
Dafto bulentra mui!!!

Croitor Radu spunea...

"SUA, China, Japonia vor rămîne şi în continuare pentru Moldova, ca şi pentru popoarele lumii un model de democraţie şi economie."- se pare că de aia la noi statul e atît de democrat , Vologhea se străduie să ia exemplu de la China :D