PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 30 martie 2009

Moldova Curată prezintă "listele candidaţilor murdari"

Iniţiativa Civică Pentru un Parlament Curat a publicat, pe site-ul www.moldovacurata.md , lista candidaţilor la funcţia de deputat care nu întrunesc criteriile de integritate. Altfel spus, lista candidaţilor pătaţi (o găsiţi aici). Această listă liste include 3 persoane de la AMN, 4 persoane de la PPCD, 30 persoane de la PCRM, o persoană de la PLDM, două persoane de la PD, 6 persoane de la UCM şi o persoană de la MAE. Cei de la "Parlamentul Curat" spun că partidele şi numărul candidaţilor monitorizaţi pentru fiecare partid a fost stabilit în funcţie de şansele acestora de a accede în Parlament (conform ultimelor sondaje de opinie). Datele respective vor fi publicate în Buletinul „Cunoaşte-ţi candidatul!”, care vor fi distribuite într-un tiraj de cca. 200.000 exemplare prin toată ţara, şi în toate sursele de informare în masă disponibile. Buletinul prezintă argumente privind incompatibilitatea unor candidaţi de pe listele partidelor cu funcţia de deputat, din perspectiva criteriilor de integritate morală ale societăţii civile.
Niciun partid nu s-a conformat sugestiei Iniţiativei Civice Pentru un Parlament Curat să-şi retragă "candidatul pătat" de pe liste. Vedeţi aici reacţiile lor la sugestia Iniţiativei Civice.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cu asa analize "temeinice" ale "societatii civile" ne vom lupta cu "comunismul" inca vreo 20 de ani, evident - persistand in aceeasi stare de mocirla.
Astept cu nerabdare sa apara si partea a doua a raportului caci Filat si Urechean au fost "uitati" (pe langa multi altii).
Halal manipulare a "impartialilor" pretinsi non-guvernamentali!