PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 17 noiembrie 2008

Ţăranu va ajunge de la Pavlicenco la Filat? UPDATE 12.15

Deputatul Anatol Ţăranu, ex-vicepreşedinte al PNL, a fost exclus din această formaţiune (vedeţi un comunicat al naţional-liberalilor, citat aici). În comunicat se spune că Ţăranu a manifestat dezacord în legătură cu decizia PNL de a merge împreună la viitoarele alegeri cu MAE, în pofida faptului că se mai negocia cu PLD. Din comunicat se înţelege că Ţăranu optează mai mult spre PLD, iar după ce a fost exclus din PNL ar putea să adere la formaţiunea condusă de Vlad Filat. Dacă se va întâmpla aceasta, PLD va avea deja doi deputaţi (deputata Valentina Cuşnir, care a cochetat o perioadă cu PLD, purtând fulare verzi, deocamdată nu a anunţat despre aderarea la liberal-democraţi sau nu a fost invitată în formaţiune).
Anatol Ţăranu a fost unul dintre părinţii social-democraţiei moldoveneşti, fost ambasador al RM la Moscova, trecut ulterior la naţional-liberalism (PNL-ul condus pe atunci de Mircea Rusu), apoi în Partidul Liberal (condus pe atunci de Veaceslav Untilă), ulterior în Alianţa "Moldova Noastră" de unde s-a desprins, reanimând PNL.
Dacă am scăpat vreo verigă partiinică prin care a trecut Anatol Ţăranu, vă rog să-mi amintiţi. Acum mi-am adus aminte că acesta a fost şi membru al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Sigur, în timpul URSS.

UPDATE 12.15

Pe 17 octombrie, 2007, un grup de membri ai PNL, în frunte cu doi vicepreşedinţi, au părăsit formaţiunea condusă de Vitalia Pavlicenco aderând la PLD (vedeţi aici). Atunci s-a menţionat că Anatol Ţăranu a salutat "proiectul PLD". Însă, câteva zile mai târziu a apărut o declaraţie a PNL (din care mai făcea parte Ţăranu) în care se spune că lansarea PLD "seamănă cu o provocare ruseascp" (vedeţi aici).Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

15 comentarii:

Anonim spunea...

Intr-adevar, in multe formatiuni a "lucrat" Taranu. In ce stare sunt acum acele formatiuni, cite din ele au disparut? Stie omul sa "lucreze"..
Acum a venit rindul PLDM sa fie "lucrat" din interior. In ce stare va fi adusa si aceasta formatiune veti vedea cu Timpul..

Corina Chirilov spunea...

Buna ziua!
am dori sa va invitam la o masa rotunda cu bloggerii din R.Moldova. Daca sunteti interesat, va rog sa ma contactati la chirilovcv@state.gov, pentru mai multe detalii.
Va multumim anticipat!

Anonim spunea...

Putin ma intereseaza soarta politica a lui Taranu. Pe dinsul sa-l doara capul. Insa are dreptate cind spune ca PNL+MAE duce voturi la comunisti. Faptul ca a divortat cu Pavlicenco - doar ii face cinste lui Taranu. Pavlicenco este expresia extremismului politic care imbraca hainele principialitatii politice. Pavlicenco la putere este un caz mult mai grav decit Voronin la Putere.Imi este indiferent Taranu politician, insa canalia Pavlicenco trebuie taxata ca o nenorocire a partidei democratice.

Alexandru Cozer spunea...

Cușnir a purtat fulare verzi, dar a și participat la protestul PL-ului de joi, a ieșit și cu Roșca când se protesta împotriva homosexualilor, dar și cu Braghiș la protestele patentarilor. Cât despre Țăranu, nu cred că are vreo șansă să adere la PLDM

Anonim spunea...

din pacate, unii politicieni din opozitia moldoveneasca au purtat prea multe cravate (rosii, verzi, portocalii, albe, albastre), ceea ce dovedeste principialismul lor. Azi is cu unii, mine cu altii! Mi se face gre...ta. Personal am sa boicotez viitoarele alegeri si va chem si pe voi sa urmati exemplul.

Anonim spunea...

Pavlicenko este un barbat mascat in femeie care doreste sa utilizeze imaginea de 'femeie in politica' pentru a-si face mendrele politice.
Despre acest lucru stiau pina nu demult doar ea/el, 'sotul' ei/lui si mentorul ei/lui de la securitate.
Acum a aflat si Taranu si a decis sa plece, rusinat fiind si de felul in care a aflat acest mister. Taranu a marturisit acest lucru intr-un cerc foarte restrins de persoane.

Oleg Cristal spunea...

Ţăranu nu a descoperit şi faptul că Pavlicenco este extraterestru? Când se minte, se face ceva mai rafinat... Ea este mamă !

Anonim spunea...

Sorry, nu stiam ca ai asistat la nastere.

Oleg Cristal spunea...

Tu ai asistat?

Anonim spunea...

Daca intrebi, inseamna ca nu m-ai vazut acolo.

Oleg Cristal spunea...

îţi ercercitai funcţia de bază, adică erai ascuns prin tufiş?

vitalie spunea...

o, inca un candidat activ la locurile calde din divanul Moldovei.

Am impresia ca tipul de oameni care schimba la nesfarsit partidele au dependenta bolnavicioasa de politica. La pensie cu ei, tot mai eftin ma va costa.

Anonim spunea...

cei dependenti de politica nu stiu de pensie. ei prefera sa moara in fotoliu de deputat.

Roka spunea...

Anonim,faza cu Pavlicenko - barbat deghizat in femeie ca "sa-si faca mendrele" in politica m-a amuzat teribil...tare de tot...Dar de ce crezi ca e mai usor sa razbati in politicul-circul moldovenesc si sa-ti faci mendrele (si treburile;) acolo daca esti femeie??? Mi se pare ca e un circ "intors pe dos" in care sint primiti toti clovnii demagogi doritori indiferent de sex;)atita timp cit le reuseste clounada si jongleaza cu succes cu capetele si buzunarele electoratului;)

Anonim spunea...

Il cunosc pe Taranu inca de la PSDM. Are omul neajunsurile sale. Insa ca e unul din cei mai destepti politicieni de pe la noi, este un fapt cert. Acest lucru mi l-a spus la timpul respectiv si regretatul Gheoerghe Chimpu. Un detaliu ma mira, cum Taranu cu clarviziunea lui a nimerit sub conducerea lui Pavlicenco?