PCRM se va scinda după alegeri ?

joi, 8 mai 2008

Marian Lupu părăseşte Parlamentul de la Chişinău?!

Spicherul Marian Lupu se pare că va părăsi, în scurt timp, funcţia sa şi va renunţa la mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova. Acţiunea nu are un caracter altruist. El va deţine o funcţie înaltă în instituţiile CSI (ori secretar general sau preşedinte al Asambleei Parlamentare a CSI). Informaţia nu a fost confirmată din alte surse, deşi cea din care vine este destul de credibilă. Această schimbare deja a fost aprobată de către Federaţia Rusă şi conducerea de la Chişinău.
Dacă e să gândim logic la această mişcare, se pare că mulţumeşte mai multă lume. Rusia face un nou "cadou" Chişinăului, încredinţând un post cheie în structura CSI. Conducerea de vârf a R. Moldova va putea utiliza aceasta drept exemplu de apreciere în cadrul CSI şi a "importanţei noastre" în comunitate. Plus, se va scăpa de durerea de cap provocată de informaţiile privind plecarea lui Lupu din PCRM (nu-i omul /în ţară/, nu-i problema).
Marian Lupu va scăpa, la rândul său, de durerile de cap provocate de mişcările, inclusiv, subterane, din politica moldovenească.

Anterior se vorbea despre posibilitatea ca Marian Lupu să candideze la viitoarele parlamentare pe lista unui alt partid parlamentar decât cel din care face parte.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Oleg, anume de asta si imi place blogul tau. Esti primul care spune stiri care ar merita calificativul de "breaking news".

Eu tot ma gindeam ca odata ce apar atitea zvonuri despre implicarea lui M. Lupu in diferite scheme ale opozitiei, va trebui sa urmeze un raspuns, deoarece, dupa cum stim, nu iese fum fara foc. Probabil ca era curtat de mai multi lideri ai opozitiei, fapt despre care a aflat si presa si dl. Voronin. Si decit sa inceapa campania electorala cu un spin in coasta, mai bine l-ar trimite undeva mai departe, sa-i fie si Lupu-lui bine, si pcrm-ului... Sa fi fost eu in locul lui Voronin, demult il "exilam" intr-o ambasada mai departe...
Dar vad ca Voronin a asteptat sa vada ce va face dl. Lupu la congres, si acum dupa schimbarea de guvern, lucrurile s-au mai limpezit putin, si a venit rindul si acestei probleme.

cezarsalahor spunea...

Oleg, desi servesti ca o cutie de rezonanta a unor lucruri care se pun la cale, vreau sa te intristez ca uneori stirile tale chiar daca sunt plasate printre primele, nu sunt neaparat si realizabile. Mana moscovei s-a intins si pana la Bruxelles, unde se intinde o "capcana" eroului articolului tau doar ca rusii trebuie sa nu uite ca mai sunt oameni destepti care stiu sa intrevada ce urmaresc ei, chiar si prin cei de la Washington, OSCE sau Bruxelles. Sper ca Politicianul vizat sa aiba destula tarie de caracter ca sa nu cada prada presiunilor politice sau ofertelor cu caracter pecuniar. Iar aceasta stire a ta sa ramana un articol pentru arhiva blogului tau, eventual sa te impartasesti cu Tudor Darie care prognoza ca Lupu va candida p elistele PPCD :D.
Toate bune!

Anonim spunea...

si Tarlev ce va face?

Oleg spunea...

Postul de reprezentant al RM la ONU este vacant. Se mai vorbea ca ex-premierul va detine o functie importanta la SA "Moldova Gaz"

Oleg spunea...

Cezar, despre ce fel de capcana vorbeşti şi ce ar trebui să facă oamenii deştepţi de la Bruxelles, Washington şi OSCE (unde Rusia are o voce importantă)?

Anonim spunea...

Oameni buni, eu inteleg ca poate Oleg cunoaste unele lucruri, dar o si da in bara rau de tot pe alocuri. Plecarea Lupu-lui in structurile CSI este pushca curata, cum sa plece din Parlament si sa fie Presedinte al Adunarii Interparlamentare a CSI, daca aceasta functie revine unui Presedinte de Parlament in exercitiu? Este un lucru elementar de cunoastere a reglementarilor in domeniu, ia 2 minute sa cauti pe Internet informatia. Iar functia de Secretar General al AP CSI este una de nivel mic, administrativ, omul sta la Peterburg, are grija de secretariat, receptii, automobile - credeti ca Lupu e de acord sa fie surghiunit acolo, la un salariu de 1000 dolari? Moare de foame cu acesti bani, da mai are si familie etc. Eu cred ca Oleg trebuie sa recunoasca eroarea, sa prinda "sursa credibila" si sa ii dea un sut, iar sie o palma peste fata. De acord !? Asa sa fie, deci...

Oleg spunea...

Poate că informaţia nu este veridică, fapt menţionat din start. Dar poate că se va realiza? Cert că oamenii din anturajul lui Lupu nu cunosc nimic despre această posibilă plecare.