PCRM se va scinda după alegeri ?

marți, 15 aprilie 2008

Putin a spus DA, iar Medvedev NU

Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a acceptat invitaţia congresului partidului "Edinnaia Rossia" de a deveni preşedinte al acestei formaţiuni. În acelaşi timp, nou alesul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a respins oferta de a deveni membru al partidului în cauză, motivând că a fost ales şef al statului şi ar fi cazul să nu adere la nicio formaţiune. Astăzi Congresul "ER" îl va alege pe Putin în calitate de preşedinte al partidului. După intrarea oficială în funcţie a lui Medvedev, pe 8 mai, Putin va deveni prim-ministru. Mai multe citiţi aici.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt gata sa pariez ca mare lucru nu se va schimba vis-a-vis de Moldova. Oricum, mai ramanem in umbra marelui URSs (ex-URSS daca doriti). E mai degraba delectabil pentru analisti sa vada, sa intrevada sau sa prevada cum se vor imparti acum puterile si prerogativele si daca puterea va fi formala sau neformala, etc... Intr-un cuvant cum isi va construi relatiile unsul cu cel care l-a uns, care, iata, nu pare gata sa lase hamurile conducerii la o parte... Vorbind in termeni medievali: Rusia va avea un rege intronat, dar si un regent. Va putea oare regele sa demonstreze ca nu mai este minor, iar regentul nu are decat sa fie un simplu dregator de palat, ce-i drept mai mare dregator pe nobilime. Sa ne asteptam la revolutii de palat de pe timpurile succesorilor Ecaterinei, cu tulburari si lupte interne din care ar putea profita Occidentul sau Moldova? Personal nu vad cum. Doar daca nu intervine un cataclism, poate de genul celora ce au dus si la destramarea URSS-ului.

Anonim spunea...

Iata un exemplu demn de urmat pentru conducatorii Republicii Moldova. daca tot ne uitam spre rusi, de ce nu si-ar da demisia seful statului din fruntea partidului, ca sa dea un exemplu bun pe viitor, cum a facut cu Tarlev, cu multe alte lucruri care "se intimpla prima oara in toate istoriile lumii". Si Curtea Constitutionala deja ar putea gindi altfel, nu cum ii sugereaya presedintia si Buruienile de la Institute de isterie a ASM