PCRM se va scinda după alegeri ?

joi, 24 aprilie 2008

Marian Lupu: "Reformarea PCRM se află la mijloc de cale"

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, despre care se vorbea că ar putea să părăsească PCRM după congresul formaţiunii din 15 martie, a declarat că schimbările realizate la recentul congres reprezintă "un proces de reformare, aflat la mijloc de cale". Această declaraţie a fost făcută în cadrul emisiunii lui Victor Nichituş de la radio Nova, azi dimineaţă. Spicherul nu a precizat ce are în vedere, subliniind, însă, că "PCRM nu are o doctrină comunistă şi politicile promovate de această formaţiune în ultimii ani nu sunt comuniste". Lupu crede că formaţiunea din care face parte este "una socialistă, de stânga europeană, care promovează politici sociale, dar pune accent şi pe dezvoltarea economiei (prin politici liberale)".
Invitatul lui Nichituş a mai dat de înţeles că nu exclude posibilitatea să fie ales în calitate de membru al Executivului Politic al PCRM, deşi la recentul congres a fost ales doar în calitate de membru al Comitetului Central.
Lupu nu a exclus posibilitatea unei întâlniri, "în viitorul cât posibil de apropiat", cu şeful legislativului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, reiterând necesitatea unui dialog între Parlamentul de la Chişinău şi legislativul regiunii transnistrene.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

Niciun comentariu: