PCRM se va scinda după alegeri ?

miercuri, 16 aprilie 2008

Clasa politică moldovenească este oligofrenă, afirmă un fost consilier prezidenţial

Clasa politică din R. Moldova este oligofrenă, afirmă ex-consilierul prezidenţial cu misiuni speciale, Sergiu Mocanu (potrivit DEX-ului, oligofrenie reprezintă o stare patologică caracterizată prin rămânerea în urmă a dezvoltării facultăţilor psihice, însoţită uneori de tulburări ale dezvoltării fizice şi de leziuni ale sistemului nervos central, ca urmare a unor suferinţe cerebrale, survenite în perioada intrauterină, în cursul naşterii sau în perioada copilăriei). El şi-a motivat declaraţia, la o conferinţă de presă ţinută azi, prin faptul că politicienii noştri "nu-şi pot formula un mesaj clar, să arate ceea ce doresc". Deoarece politicienii sunt "oligofreni", cum afirmă Mocanu, atunci şi întreaga societate "este ca un copil oligofren".
În opinia liderului Acţiunii Populare, mişcare social-politică neînregistrată, cel de-al doilea partid ca pondere, după PCRM, AMN - "este o formaţiune prorusească, un fel de comunişti reformaţi". Mocanu afirmă că Mosocva şi-ar dori ca liderul Moldovei Noastre, Serafim Urechean să devină preşedinte al R. Moldova, dar aceasta "reprezintă un pericol mare pentru ţara noastră".
În ce priveşte perspectiva politică a spicherului Marian Lupu, (ex-?)prietenul lui spune că decizia lui Lupu de a rămâne în PCRM i-a îngropat viitorul politic al acestuia.
Nu este încântat S. Mocanu nici de prestaţia primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, care "mai are o şansă în politică, dar îl împiedică ţevile sparte, gigacaloriile, mirosurile urâte" (aluzie la problemele din Chişinău).
Sergiu Mocanu a condamnat ideea unificării forţelor anticomuniste. "Nu este adevărat că dacă se unesc toate forţele democratice va fi bine. A fost Alianţa pentru Democraţie şi Reforme în 1998, care a adus la putere PCRM-ul", a spus Mocanu. Tot el a criticat practicile nedemocratice ale coaliţiilor democratice din raioanele republicii, spunând că aceştea acţionează "la fel ca şi reprezentanţii PCRM".
Cu tot scepticismul şi critica la adresa clasei politice, Mocanu crede că există "politicieni sănătăşi şi oameni care ar putea să facă politică sănătoasă, dar care nu vor să se implice, deocamdată, în politică". El nu a dat niciun nume în acest sens. Şi pentru mine rămâne o enigmă cine sunt ei...

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

16 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant. Nici o referinta la PPCD sau PLDM...

Anonim spunea...

explicati-mi care a fost scopul conferintei de presa a lui mocanu si pentru ce merite i se acorda atata atentie? oleg, ce promovezi?

Oleg spunea...

nu vi se par banale întrebări de genul "ce promovezi"? Cel mai curios că acestea se adresează indiferent de ce s-ar scrie pe blog. Dar voi ce promovaţi?

Anonim spunea...

oleg, serios, explica de ce ii acorzi atata atentie lui mocanu? pentru ce merite? vreau doar sa inteleg rationamentul. poate imi scapa ceva.

Oleg spunea...

înţeleg sensul întrebării. Conferinţa de presă a fost anunţată ca fiind dedicată reglementării transnistrene "intrate în ultima fază". Acest subiect a fost tratat însă cu foarte multă superficialitate şi nu am aflat nimic nou, deşi speram că se vor spune lucruri interesante. Uite că pentru ca să nu consider timpul pierdut, am scris pe blog ceea ce mi s-a parut interesant. Apropo, textul dat face audienţă :)

Anonim spunea...

pai mocanu a obtinut ceea ce a dorit. inclusiv cu ajutorul tau.

Oleg spunea...

Cred că voi mai înscrie în şirul lung de politicieni care "mă plătesc" încă unul. Lista creşte simţitor. Degrabă nu vor mai rămâne lideri politici nesuspectaţi că mă plătesc :)

Alexandru Cozer spunea...

Face audienta :).
Oleg, ce parere ai tu despre omul si politicianul Sergiu Mocanu?
Multumesc!

Oleg spunea...

Alexandru, dă în căutare pe blog la mine numele Sergiu Mocanu şi vei afla părerea mea despre acest politician.

big girl spunea...

oleg, nu am zis ca te-a platit mocanu. de fapt i-ai facut un cadou "na sharu" :)

Oleg spunea...

înseamnă că îmi rămâne dator. Ca şi ceilalţi politicieni (lista e luuungăă)

Anonim spunea...

Mocanu tot e politician oligofren? Sau el nu e politician?

iulian spunea...

Mocanu prin ultimele sale reactii incepe sa arate adevarata sa menire politica si anume simulind anti-comunismul:
1. sa combata ideea de unificare a opozitiei
2. sa continuie subminarea credibilitatii anumitor partide de opozitie, etichetindu-le pro-rusesti
3. sa lanseza niste initiative de un populism deplasat pentru a testa si provoca eventuale reactii la fel de deplasate din partea partidelor de opozitie

Cred ca Mocanu, odata cu apropierea alegerilor, va scandaliza si mai mult opinia publica, activind ca un provocator ordinar !!!!

Anonim spunea...

Oleg, ca simplu observator al vietii politice, din care fac parte nu doar partidele politice si mediile de comunicare, dar si observatorii/analistii politici care-si fac publice comentariile si respectiv creeaza niste curente de opinii, gasesc totusi curios pe cat de evidenta este diferenta dintre blog-ul tau si articolele din Moldova Suverana. Chiar sa fie victoria lui Berlusconi decisiva pentru situatia politica din Moldova?! Nu-i vorba: Moldovenii nostri din Italia vor fi cumva afectati. Ca sa anticipez eventualul tau raspuns, nu fac parte din cei care te inscriu printre aservitii unei forte politice sau alteia. Gasesc insa curioasa situatia.

Oleg spunea...

Credeţi că victoria lui Berlusconi nu merită a fi reflectată?

Anonim spunea...

Ba da. Dar pe cat e mai actuala sau decisiva decat ceea ce reflecti pe blog. Imi pare mult mai relevant ceea ce abordezi aici, pe blog, pentru Moldova. Cu atat mai mult cu cat imi pari din toti analistii, reporterii, jurnalistii unul din putinii, in care nu se intrevede PPCD-ism, PLDM-ism, Urechenism, Comunism. Nu stiu poate esti un diacovist-centrist, care te maschezi. Oricum, imi doresc mai multi sa fie asa, insa prea multi fac jocul cuiva. Si se vede. Ori cand cunosti lucrul asta si vezi niste reportaje fie la Pro TV, EU TV, Moldova 1, te oftica.