PCRM se va scinda după alegeri ?

vineri, 21 martie 2008

Duma de Stat a Federaţiei Ruse "a uitat" de Transnistria în rezoluţia referitoare la republice nerecunoscute

Duma de Stat a Federaţiei Ruse a evitat să se pronunţe asupra perspectivei relaţiilor cu Transnistria în Rezoluţia sa referitoare la republicile nerecunoscute, pomenind doar despre Abhazia şi Osetia de Sud. Rezoluţia a fost adoptată astăzi drept urmare a dezbaterilor recente cu participarea, în parlamentul rus, a reprezentanţilor celor trei regiuni rebele din Moldova şi Georgia. Documentul urmează a fi adresat preşedintelui şi Guvernului Federaţiei Ruse.
Exluderea Transnistriei s-a făcut pe motive că ar există deja o colaborare pe acest subiect între preşedintele rus şi cel moldovean, privind identificarea unui stat special regiunii din estul R. Moldova. Mai multe citiţi aici.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la secţiunea "comentarii"!

2 comentarii:

blinder spunea...

mda.. rusia e smechera ca de obicei. daca ar recunoaste transnistria, problema "trupelor de mentinere a pacii" ar deveni una mult mai delicata, nemaivorbind de faptul ca printr`o asemenea miscare moldova ar deveni mult mai ostila diplomatic vorbind, in relatiile cu moscova. cu alte cuvinte ar pierde controlul din zona atat de vital in concurenta cu nato si sua. dar nu am niciun dubiu ca la un moment dat vor recunoaste independenta pseudo`statului, printr`un fel sau altul.

Anonim spunea...

motivul este pentru ca Georgia intra in NATO si nici macar RUsia nu o poate opri!
in timp ce Rep. Moldova de est este ca o sluga proasta plecata in fata Moscovei.

ASTA ESTE MOTIVUL PRACTIC.