PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 21 ianuarie 2008

EU(RO) TV a intrat într-o nouă reformare. Cu concedieri în masă

Conducerea fostului post municipal de televiziune EU(RO) TV (Chişinău) a recurs la concedierea în masă a angajaţilor acestei instituţii. Vineri, circa 10 lucrători ai postului în cauză (din aproape 60) au fost anunţaţi, de către producătorul general (nu-i dau numele, deocamdată...) că nu mai lucrează. Plecaţi unde doriţi. De subliniat că potrivit Codului muncii, patronul anunţă angajatul despre disponibilizare cu cel puţin 2 (două) luni înaintea întreruperii contractului de muncă. În caz contrar, angajaţii se pot adresa în judecată, unde vor câştiga uşor procesul. Aceasta vor să facă cei care au rămas pe drumuri la finele săptămânii trecute.
Orice patron este în drept să concedieze sau să angajeze pe oricine, chiar şi rude (veri drepţi), doar că se impune respectarea normelor legale. Cu atât mai mult că strigi în gura mare că doreşti un stat de drept. Ori cei care vorbesc de la microfoane, despre supremaţia legilor şi necesitatea respectării principiilor democratice, mint? Aş vrea să mai cred în corectitudine...

Persoane apropiate conducerii EU(RO) TV au relatat că nu e vorba de disponibilizări ilegale, ci pur şi simplu nu au fost prelungite contractele de muncă, expirate la finele anului 2007.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

Niciun comentariu: