PCRM se va scinda după alegeri ?

miercuri, 23 ianuarie 2008

Cum se va numi proiectul politic al lui Marian Lupu?

Spicherul Marian Lupu a anunţat că în 2008 se va angaja "într-un proiect de anvergură destinat Integrării Europene" şi că acest proiect deja a demarat. Informaţia dată a apărut pe presa.md, ce e drept, la categoria bârfe. Lupu ar fi făcut această afirmaţie în cadrul unei întrevederi informale cu un grup de jurnalişti, care a avut loc la sfârşit de an. Între-adevăr, pe data de 29 decembrie, un grup de jurnalişti a avut o întâlnire mai puţin obişnuită şi în premieră cu preşedintele Parlamentului. Am fost şi eu invitat la această discuţie, dar, din păcate, nu am putut să merg din cauza procesului de judecată.
Despre posibila plecare a lui Marian Lupu din PCRM am scris încă în vara anului 2007. Cu toate că nu ştiu (voi încerca să aflu) ce s-a discutat pe 29 decembrie, mai am motive să cred că în primăvară Marian Lupu va părăsi rândurile formaţiunii de guvernământ şi se va lansa într-un nou proiect politic de orientare centristă. S-ar putea să fie liderul unui (sau mai multor) partide existente la moment.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

2 comentarii:

Doina Bejenaru spunea...

Cum credeti este Domnul Lupu un potential presedinte a Republicii Moldova?
Poate fi real aceste vesti precum ca nu mai face parte din PCRM si sa inceapa un proces de integrare Europeana?

Oleg spunea...

Da, cred că Lupu poate fi preşedintele R. Moldova. Este apreciat în Occident şi nu este docil faţă de Rusia. Este echilibrat şi percepe altfel procesul de integrare europeană, aşa cum ar trebui să fie. Dar nu ştiu câte şanse are el să ajungă şef al statului. Cel puţin, nu în 2009.