PCRM se va scinda după alegeri ?

joi, 1 noiembrie 2007

Artur Reşetnikov este noul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate UPDATE 15.15

În şedinţa de astăzi, Parlamentul a aprobat candidatura lui Artur Reşetnikov, desemnat de şeful statului Vladimir Voronin, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

Reşetnikov a fost numit pe un termen de cinci ani. Până la momentul aprobării în acest post a exercitat funcţia de consilier prezindenţial în domeniul dreptului. Este născut la 11 noiembrie 1975, are studii juridice superioare, magistru în drept.
Fostul şef al SIS, Ion Ursu, a fost demis săptămâna trecută şi numit în funcţia de Ambasador în Grecia.

Interesant că săptămâna trecută publicaţia "populară" (a lui Nicolae Andronic) "Moldovskie Vedomosti" a scris că în calitate de şef al SIS va fi numit Artur Reşetnikov. Se spune că oamenii lui Andronic au nişte "priboare" care pot auzi şi şoarecii din orice clădire.


UPDATE 15.15

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a fost prezent la şedinţa plenară a Parlamentului, în cadrul căreia a fost aprobată candidatura lui Artur Reşetnicov, desemnat de şeful statului, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii si Securitate.

Noul director al SIS a depus jurămîntul în faţa Preşedintelui ţării şi deputaţilor din Parlament.

Tot astăzi, Vladimir Voronin l-a prezentat pe Artur Reşetnicov colaboratorilor Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Preşedintele a apreciat înalt activitatea desfăşurată de Ion Ursu în cadrul organelor de conducere ale SIS, iar în ultimii 6 ani în calitate de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, menţionînd ca aceasta a coincis cu evenimente de importanţă strategică pentru consolidarea suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

în cadrul festivităţii şeful statului i-a înmînat lui Ion Ursu, ex-director al SIS, Ordinul „Ştefan cel Mare”, conferit pentru merite deosebite în asigurarea securităţii statului, pentru serviciu ireproşabil şi înalt profesionalism.

Preşedintele şi-a exprimat convingerea că Ion Ursu va activa la fel de eficient şi în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Elenă.

Vladimir Voronin a remarcat competenţa, experienţa de activitate a lui Artur Reşetnicov în funcţiile de consilier prezidenţial în probleme juridice şi de şef al Direcţiei Drept şi Relaţii Publice al Aparatului Preşedintelui, arătîndu-se convins că profesionalismul şi calităţile personale ale noului director SIS îi vor permite să îndeplinească cu mult succes şi atribuţiile de conducător al Serviciului de Informaţi şi Securitate.

Şeful statului a subliniat importanţa menţinerii de către noul director al SIS a bunelor tradiţii şi continuităţii in activitatea Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar şi consolidării capacităţilor acestei instituţii de a face faţă provocărilor şi eventualelor pericole pentru securitatea naţională şi internaţională. În context, Preşedintele s-a referit la necesitatea intensificării cooperării SIS cu structurile similare din alte ţări, în special cu cele din statele UE, precum şi cu instituţiile publice din stat.

De asemenea, Vladimir Voronin a relevat că, începînd cu 1 ianuarie 2008, efectivul Serviciului de Informaţii şi Securitate va activa în corespundere cu Legea despre statutul ofiţerului de informaţii şi securitate, ceea ce va impune noi exigenţe şi responsabilităţi în exercitarea atribuţiilor de asigurare a securităţii naţionale în diverse domenii.

Serviciul de presă al Preşedinţiei


Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

Un comentariu:

petruterguta spunea...

Hm.. Să înceapă alegerile!