PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 17 septembrie 2007

Vladimir Filat a confirmat că în vara curentă a fost în vizită la Washington

Vladimir Filat a ţinut astăzi o conferinţă de presă în care a explicat motivele părăsirii PD-ului, precum şi intenţia de a crea, împreună cu un grup de persoane, un nou partid "de orientare populară, care va avea la bază democraţia liberală" (interesantă formulare). Motivele ieşirii din PD au fost cele expuse anterior pe acest blog - divergenţa de principii în modul de conducere a partidului şi viziunile diferite asupra perspectivei de dezvoltare a R. Moldova.
Filat crede că Moldova are nevoie de reforme pentru o dezvoltare rapida ca doar ulterior să treacă la politici social-democrate. El a refuzat să facă public numele noii formaţiuni şi a evitat să pomenească cel puţin o persoană din grupul de iniţiativă, promiţând că "în cel mai scurt timp" aceste informaţii vor fi prezentate publicului. Astăzi va avea o şedinţă a grupului de iniţiativă la care se va definitiva cum va fi botezat partidul.

Fiind întrebat despre implicarea anumitor forţe interne sau externe în lansarea noului proiect politic, Vlad Filat a recunoscut că în vara curentă a vizitat Washingtonul (de subliniat că acest oraş, relativ mic, este capitala SUA şi centru ADMINISTRATIV al Statelor Unite, în care s-a concentrat, în cea mai mare parte, puterea politică şi administrativă şi unde se iau deciziile importante), dar şi la Bucureşti, Kievb, Berlin (cunosc că a primit susţinere şi din partea unor forţe importante din Germania). Într-un recent comentariu scris de Ionaş Aurelian Rus se spunea că Filat, alături de Sturza, s-ar fi întâlnit în SUA cu anumite persoane sus-puse şi au primit agrementul din partea lor. (Despre vizita lui Filat în SUA puteţi citi aici) Filat a negat orice implicare a factorilor externi, dar şi a consilierului prezidenţial Mark Tkaciuk.

Protagonistul conferinţei de presă (apropo, a fost o prezenţă foarte numeroasă, pe care sala Infotag-ului demult nu a mai văzut-o) a declarat că din grupul de iniţiativă nu fac parte ex-ambasadorii Carpov şi Leancă, dar a ezitat să se pronunţe clar despre prezenţa lui Sturza.

Noul partid, potrivit lui Filat, va miza mult pe actualii non-votanzi, cei care lipsesc de la procesul de vot (peste 40%).

ex-candidatul PD la funcţia de primar general de Chişinău (2007) afirmă că ar fi acumulat un rezultat mai bun dacă ar fi candidat independent, deoarece, potrivit unor comentarii, imaginea lui Diacov "l-a tras în jos".

Referitor la reuşita noului proiect politic vă puteţi pronunţa şi participând la sondaj (în dreapta sus a paginii)

Prestanţa lui Vlad Filat de la conferinţa de presă a fost una relativ slabă (să nu spun slabă de tot). A arătat ca o persoană obosită, care regretă foarte mult gestul pe care îl face, care se teme de viitorul incert. Mereu privea in jos şi în părţi. Tonalitatea vocii era scăzută şi pronunţiile de parcă era cât pe ce să plângă. A repetat foarte des zvonurile nefavorabile lui (lasă-le omule să existe, nu le aminti şi tu, că vor apărea neapărat iarăşi în presă şi la toate posturile de televiziune /citiţi aici a şi apărut/). A avut şi alte ...carenţe în prezentare....

Mâine PD-ul va ţine o conferinţă de presă la care va expune viziunea lor asupra celor întâmplate. Vă voi ţine la curent.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

16 comentarii:

Katt spunea...

bun bun... ori Oleg a camuflat ceva, ori Filat nu a spus totul :))))))

Artur spunea...

filat nu va spune niciodata totul. ce este clar e ca noul partid va fi foarte bine asigurat financiar si sprijinit de forte din afara tarii. are sanse reale de izbinda deoarece nu mai exista electorat stabil pe eschierul de centru-dreapta.

koncik spunea...

Oleg, da de cand scrii asa despre filat?

Oleg spunea...

probabil ai accesat doar link-ul cu informaţia despre Filat. Înaintea acestei ştiri a fost o informaţia despre PPR şi Andronic, despre Marian Lupu. Anterior a aparut declaraţia Consiliului Executiv al PD despre excluderea lui Filat din această formaţiune, dar şi declaraţia Consiliului Naţional al AMN despre necesitatea unei coaliţii largi în CMC. Activitatea CMC este larg mediatizată.
Acum apar mai multe informaţii despre Filat pentru că acesta face acum evenimente (stabileşte agenda publică, este aşa fenomen în presă). Dacă vor mai părăsi şi alţii partidelor lor, atunci neapărat voi scrie şi despre ei.

koncik spunea...

am citit toate articolele tale, vorbesc despre descrierea starii lui filat la conferinta!

Cit se poate? spunea...

oleg nu retrai acum multi incearca sal murdareasca pe Filat shi cei care scriu macar ceva de el sunt automat catalogati ca sustinatori sau cumparati de el.
mai bine cei care comenteaza asa sa incerce sa scrie, sasi creeze un blog sa caute informatii shi dece nu Filat ii va plati shi pe ei cu mii shi mii de euro pina atunci......
oamenii incapabili de a face ceva mereu gasesc motive sai murdareasca pe acei care au dorinta shi fac un lucru bun pentru societate, tu oleg fati treaba mai departe ca o faci destul de bine dupa parerea mea
succese

koncik spunea...

nu am incercat sal murdaresc pe oleg sau pe filat; pur si simplu mia fost interesant!

Cit se poate? spunea...

nu am avut in vedere anume de tine pur shi simplu demult se incepe pe acest blog sa se impuna ideia ca cineva la cumparat pe altcineva shi tot asa.....

poligraful spunea...

am citit pe unimedia că eşti plătit de Filat cu 1000 de dolari lunar. Este adevărat Oleg?

Cit se poate? spunea...

altu:))))))))))))))))

koncik spunea...

cu totii am citit, dar nu inseamna ca ii drept :))))

nu cred ca ii da 1000 de euro, daca tulea primeste 1500 inseamna lui cristal pana la el mai est mult.. mai trebuie de lins blidele mai bine :)))))))))))))))

Oleg nu e in ograda ta!!!!

Anonim spunea...

primesc bine jurnalistii in Moldova. Si se mai pling ca sint saraci. Sa am eu macar jumatate din salariul ista. Sau trebuie sa ma fac jurnalist? imi spunea mama sa nu invat de asistent social. trebuia s-o ascult

Alex spunea...

de aia esti anonim, pentru ca esti asistent social?...:)))

ha ha ha....:))) ce mai facut sa rid sefu..:)))

Alex spunea...

mai bine o ascultai pe mama si erai jurnalist...:)))))))

Tara spunea...

hey its tara, here is the website i was talking about where i made the extra summer cash.......... the website is here

Mircea spunea...

Invatati fratilor corect limba oficiala a statului