PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 10 septembrie 2007

Tunurile propagandistice ale liderului PPCD se îndreaptă spre primarul general de Chişihinău

PRIMĂRIA CAPITALEI IGNORĂ, DE APROXIMATIV DOUĂ LUNI, UN PROIECT DE INVESTIŢII

Primăria municipiului Chişinău evită, de aproximativ două luni, să dea răspuns la o scrisoare privind alocarea unui grant în mărime de 95 mii de dolari din partea Centrului Naţional pentru Aşezări Umane „Habitat Moldova Centre”, informează AP FLUX.

Potrivit directorului executiv al „Habitat Moldova Centre”, Ghenadie Ivaşcenco, oferta a fost făcută în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Aşezări Umane „UN-Habitat” şi presupunea trei proiecte prioritare de investiţii în municipiul Chişinău - dezvoltarea locuinţelor, prestarea serviciilor în infrastructură şi finanţarea municipală.

Proiectul a fost iniţiat încă pe timpul interimatului lui Vasile Ursu, după care succesorul acestuia, Veaceslav Iordan, a semnat o cerere de asistenţă către „UN-Habitat”.

Pe data de 18 iulie 2007, primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a fost adresată o scrisoare privind continuarea asistenţei din partea respectivei organizaţii. „La adresa centrului însă, nu a ajuns niciun răspuns de la actualul primar”, a declarat pentru AP FLUX Ghenadie Ivaşcenco.

Chiar dacă, în momentul investirii în funcţia de primar general, Dorin Chirtoacă, declara că va fi deschis unui dialog permanent cu presa, solicitat de AP FLUX, pe parcursul zilei de vineri, el a fost inabordabil. Secretara primarului nu a vrut să ne facă legătura cu Dorin Chirtoacă, spunându-ne, de fiecare dată, că acesta este ocupat.

PS Acestea sunt primele semnale că Iurie Roşca încearcă să exercite presiuni asupe primarului general Dorin Chirtoacă dar în special asupra liderului PL, Mihai Ghimpu. La EU TV zilele trecute au fost difuzate reportaje despre probleme comunitare aşa cum ar fi insalubritatea în jurul blocurilor, chişinăueni fără apă etc. Liberalilor li se dă clar de înţeles că trebuie să cedeze. În caz contrar vor avea de suferit. De remarcat că PL nu are instrumente media proprii şi nici presă care îi simpatizează.


4 comentarii:

Alegatoru` spunea...

Critica este obiectiva. Primarul in loc sa se ocupe de administrare el "primeste cetatenii" ... si le promite, ca in plina campanie electorala, solutionarea tuturor problemelor... in practica, insa, ramin doar promisiuni desarte. Rusine domnule primar! Apucati-va odata de lucru si lasati "politica" la o parte, caci anume asta faceti acum(politica in ghilimele).

Anonim spunea...

Si ce aici nu este adevarat? si unde este propaganda?

Anonim spunea...

Stimate "analist", unde vezi tu implicatia PPCD în acest articol?
Tu esti ziarist şi ai idee presupun ce înseamna un material de presă !!! Ai informaţia în ştire reflectată din punctul de vedere a două surse !!! Dacă inteligenţa ta nu îţi permite să identifici aceste chestii, esti slab de tot !!!

Anonim spunea...

Ma enerveaza deama Chirtoaca! Asta nu ii politica, asta este prostie