PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 10 septembrie 2007

Roşca îi dă lecţii de politică "unchiului Misha"

Liderul PPCD, Iurie Roşca l-a făcut diletant politic pe liderul PL, Mihai Ghimpu în timpul noii runde de negocieri privind soarta decedatei "coaliţii majoritare". Sâmbătă, preşedintele liberalilor i-a convocat pe liderii celorlalte trei formaţiuni care la 24 iulie au semnat Acordul de constituire a coaliţiei majoritare în Consiliul municipal CHişinău (AMN, PPCD şi PD) pentru a le cere explicaţii în legătură cu comportamentul din şedinţa de joi a consilierilor acestor formaţiuni. Negocierile au luat o turnură, după mine, previzibilă. Iurie Roşca i-a spus lui Mihai Ghimpu că nu are idee în ce constau negocierile şi coaliţiile politice deoarece "10 ani a fost lipsă din politica moldovenească". Serafim Urechean, care stătea în dreapta lui Ghimpu (poziţie care îl făcea inferior pe liderul AMN) l-a privit pe şeful liberalilor mereu foarte suspect şi rece, iar apoi i-a replicat că îi cere imposibilul (un consilier AMN a lipsit de la şedinţa de joi pentru că i-a decedat tatăl).
Iurie Roşca l-a criticat pe Ghimpu pentru că "îi adună o dată în săptămână ca să discute acelaşi lucru şi că ar trebui ca liderul PL să înţeleagă că nimeni nu îl doreşte pe Ghimpu preşedintele CMC. Aceasta trebuie să fie clar". Preşedintele PPCD i-a amintit preşedintelui PL că formaţiunea sa are în republică "2-3 consilieri".
După o nouă atitudine de aroganţă ce a emanat din partea lui Ghimpu, Iurie Roşca s-a ridicat brusc şi a spus că "aici s-a încheiat discuţia". Fără niciun rezultat.
Spre deosebire de Ghimpu, ceilalţi trei lideri au optat pentru lărgirea coaliţiei majoritare din CMC.

2 comentarii:

Gata, ne0am saturat! spunea...

Scriam eu pe acest blog la 24 iulie ===
Inca odata suntem invitati de a fi martori a unui act de ignoranta politica a celor depasiti: Diacov, Ghimpu, Rosca, Urechean - semnarea sub un text scris pe care ei il numesc Acor pe chind acesta este doar un Protocol de intentii. Poate ca depasitii si doresc sincer sa fie anume asa insa dreptul moral si politic de a semna un acord de colaborare in CMC il au numai-si-numai consilierii alesi de noi si nu presedintii "partidutelor SRL" de opinia carora ar fi timpul sa ne scuteasca o noua elita politica.
Diacov, Rosca si Urechean in diferite situatii si in diferite combinatii au semnat multe texte cu denumiri frumoase din care societatea nu s-a ales cu nimic. Aceiasi soarta il are si acest text, fiindca depasitii nu au crezare. Sa se intruneasca Chirtoaca, Tanase, Corduneanu, Coba si sa hotarasca ei singuri pentru ei insusi, sa nu se lase adormiti de depasiti======
La cele scrise in iulie pot sa adaog doar ca Дядя Миша chiar ca ediletant, iarta-ma Doamne ca prima data cind sunt de acord cu Rosca :)

Anonim spunea...

Dl. Mihai Ghimpu are dreptate. El nu trebuie sa cedeze. Iar Rosca isi arata coltii si fata adevarata...( pe linga cea de tradator, avind in vedere 4 aprilie)

"Lupii batrini" incearca astfel sa lupa legatura si prietenia intre Chirtoaca si Ghimpu, anume pentru ca sa-l foloseasca pe Dorin in scopurile lor: corupere, apoi defaimare.

Sper Dorin sa nu se lase antrenat in asa prostii.

Dl. Ghimpu intuieste prea bine ce au pus la cale acesti lupi... si avind un frate in mormint, nu cred ca o sa-i permita lui Dorin sa aibe aceiasi soarta...