PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 3 septembrie 2007

PPCD îşi întăreşte instituţiile propagandistice

După o pauză de circa doi ani, astăzi a fost relansată Agenţia de presă "Flux", care aparţine, la fel ca şi ziarul cu acelaşi nume, liderului PPCD, Iurie Roşca. Euro TV, apropiat preşedintelui PPCD, a început din 1 septembrie emisia test prin satelit. Recent a fost lansat un site www.presa.md ce activează în regim de agenţie de presă şi este gestionat de persoane apropiate PPCD-ului.
Sondajele arată că popularitatea creştin-democraţilor a scăzut dramatic. Deci se impune un efort suplimentar pentru intensificarea propagandei dacă se doreşte accederea în Parlament, după 2009.

7 comentarii:

coordonator Romania libera Cluj, redactor-sef Radio Delta RFI Cluj spunea...

Domnule Cristal, in postarea dvs. aveti o serie de erori. www.presa.md nu este o agentie de stiri, ci un portal de resurse pentru jurnalisti, primul de acest fel din Moldova. Este asemanator, daca vreti, cu hotnews.ro ori cu euractiv.com. In al doilea rand, site-ul nu a fost inca lansat. Ceea ce ati vazut este doar versiunea beta. Va fi lansat in curand. Nu este gestionat de persoane apropiate PPCD, ci de jurnalisti romani, din Romania si Moldova. Daca ati fi facut o minima documentare, ati fi vazut ca, de pilda, printre autorii textelor se regasesc Camelia Jula, corespondent BBC, Claudia Romitan, corespondent AFP, Oana Buzatu, redactor Romania libera (titlu detinut de West Deustche Allgemeine Zeitung) ori Roxana Pantea, fost editor la Hotnews.
In speranta ca pe viitor veti publica informatii exacte si nu zvonuri, va doresc toate cele bune.
Claudiu Padurean
jurnalist presa.md, Radio France Internationale, Romania libera
presedintele Asociatiei Profesionistilor din Presa din Cluj

octavian spunea...

Oleg,
nu inteleg de ce crezi ca toti jurnalistii sunt apropiatii cuiva. Ai fost apropiat PSL si te-ai supus acestora, sau daca ai colaborat cu PEM si alte partide ai facut jocul lor. In R. Moldova am impresia ca fiecare ii suspecteaza pe toti. Nu crezi ca ar fi mai bine ca pe langa munca informativa pe acest site, sa incetezi sa aplici etichete. Nu cred ca daca esti la Moldova Suverana, atunci si blogul acesta este controlat de publicatie, implicit persoana ta. Suntem o echipa de jurnalisti cu gandire libera, apropiati de institutii democratice si europene. Nu ti le enumar ca lista e prea mare, in ea se incadreaza si PPCD, inclusiv toate partidele din R. Moldova, care geografic apartin Europei. Corecteaza-ma daca gresesc!!!

Oleg spunea...

Octavia, ai dreptate. Nu toţi jurnaliştii sunt apropiaţi cuiva. Dar instituţiile media, da. Poţi nega apropierea de PPCD a ziarului şi agenţiei "Flux"? Dar a EU TV? În ce priveşte presa.md, care am zis ca lucrează în regim de agenţie de presă şi este un portal informativ (nu este agenţie de presă!!!), atunci colaborează cu unii jurnalişti care sunt ....Octavia, ştii de unde...

octavian spunea...

Oleg, numele meu știi bine că este Octavian și nicidecum Octavia, care înțeleg ai abuzat al scrie în context, așa cum ți-ai dorit. Eu, vezi bine, te scriu Oleg și nu Olea. Nu înțeleg ce insinuezi despre colaborarea unor jurnaliști cu „știi tu unde”...Parcă nu este un răspuns de-al tău Oleg, „cristalizat” prin logica comentariilor tale din ”Moldova Suverană”. Dacă n-ai fi le un ex-guvernamental, apropiat puterii, poate te luau unii în schemă, dar așa, te evită. Nu te-ai lamentat că până și cei de la Patrir te evită la actifități de ”pacificare”...

Oleg spunea...

Octavian, te-ai legat de un nimiv, o litera pe care regret ca am scapat-o. Nu am facut-o intentionat, dar vad ca tu ai o astfel de tendinta. Despre cei de la PATRIR, as avea o impresie buna despre ei, si, in mare parte, asa este. Dar stiu ce vorbesc ei despre mine pe de la spate, lansand un zvon, care, apropo l-ai repetat si tu (cine este oare sursa lui?), si nu are nicio treaba cu profesionalismul. Ba din potriva, m-ar maguli daca ar fi adevarat.

octavian spunea...

Ok. Dar stii bine ce poate insemna uneori o litera. Inclusiv in profeia noastra.Am crezut ca ai facut-o intentionat si de aceea am si reactionat. Scuze...

Iulian P spunea...

vorbesti de jurnalisti afliati pentru ca lucreaza la flux (pe burciu il ai invedere), dar tu lucrezi la un oficios care bate in tot ce este romanesc si linge putere pe unde apuca!!!!! respectiv si tu trebuie sa fii etichetat in termenii astia, nu? sau tu ai dreptul sa fii echidistant, impartial samd lucrind la MS, iar altii care lucreaza la flux nu? mai da drumul la aere !!!!!!