PCRM se va scinda după alegeri ?

joi, 27 septembrie 2007

Populismul lui Băsescu provoacă reacţii negative în UE

TVR-1 nu mai are licenţă de emisie în R. Moldova. Aşa a decis astăzi CCA. Dar nu vom lega acest eveniment de declaraţiile, vădit populiste, ale preşedintelui României, Traian Băsescu, care recent a propus acordarea cetăţeniei române tuturor cetăţenilor R. Moldova.
Reacţiile negative din partea UE nu s-au lăsat mult-aşteptate. Eurodeputatul Marianne Mikko a declarat că afirmaţia lui Băsescu "nu e înţeleaptă". Citiţi aici mai multe detalii. Şi presa britanică a bătut alerta. Dar şi ministrul de Externe al României a reacţionat critic la solicitarea lui Băsescu.
Deci, ce a obţinut Băsescu prin aceată solicitare, care era clar că va fi respinsă de Guvernul de la Bucureşti şi are şanse minime de a se realiza în practică? Mai bine ar face ceva practic şi nu ar vorbi atât de mult, cu repercursiuni negative asupra relaţiilor moldo-române, dar şi a cetăţenilor din R. Moldova (rămaşi acum fără TVR 1). Însă România este în campanie pre-electorală. Şi astfel de mesaje populiste prin la o anumită categorie de electorat.


Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

10 comentarii:

Anonim spunea...

sa-mi bag piciorul in cetatenia romaneasca. sa mi-o ofere pe tava, ca nu o mai doresc.

neica razan spunea...

Oleg, din păcate trişezi rău
1. Cine a spus (în afară de tine, că declaraţiile lui Băsescu sunt populiste??? Argumente??
2. "Eurodeputatul Marianne Mikko a declarat că afirmaţia lui Băsescu "nu e înţeleaptă" Ei şi ce??? Multe declaraţii ale liderilor statelor UE deranjează burocraţii de la CE... Care sunt urmările???
3. "Şi presa britanică a bătut alerta." - Presa Britanică bate alerta la orice puk... Ori ei prognozea în câteva zile invazia santehnikului polonez (care a rămas acasă), ori ei prevăd incursiunea a 2 000 000 de români (dintre care au plecat în UK vre-o 200 000, ori ei povestesc despre atacul marţienilor... Argument ZERO din partea ta
4. "Dar şi ministrul de Externe al României a reacţionat critic" Las te rog gogomăneala, ministrul ăsta singur pe sine nu se crede...
5. "era clar că va fi respinsă de Guvernul de la Bucureşti" Poate guvernul acesta în câteva zile va fi respins??? Şi mai vedem noi ce va zice noul guvern??
6. "Mai bine ar face ceva practic şi nu ar vorbi atât de mult, cu repercursiuni negative asupra relaţiilor moldo-române" Asta şi este, Băsescu vă deranjează pe VOI, frate!!! De ce nu începi de la asta, dar îmbli cu "...cetăţenilor din R. Moldova"... Las-o mai moale, că cetăţenii se vor clarifica cu cetăţeniile şi fără tine..

Anonim spunea...

sint de acord cu Oleg. Basescu este un politician populist prin esenta. Iar declaratiile lui nu au nici o acoperire practica. Doar stimuleaza anumite sentimente pro sau anti romanesti. Ce bun a facut pentru basarabeni Basescu in afara de a ne flutura din mana cu dragoste (pentru popularitatea proprie)? Il voi sustine pe Basescu atunci cind va demonstra ca face ceva real pentru basarabeni, si nu declaratii de dragul vorbelor. Nu sint de acord cu Oleg in multe, dar de data asta, cred ca are dreptate.

Anonim spunea...

Iata ce scrie o parte a presei romanesti despre afirmatiile lui Basescu. Pluralitate de opinie ...

Cum a reuşit Băsescu să stingă televizoarele moldovenilor

http://unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=2265

Alegatoru` spunea...

Trebuie sa constat, cu parere de rau, ca actiunile si declaratiile din partea tuturor oficialilor (si mai putin oficialilor) din Romania, mai vechi sau mai recente, mai puţin s-au materializat in fapte concrete, pozitive sau care, cel puţin, sa aduca un progres in aspiratiile comune. Fiindca provenim din aceeasi vita (neam) etnică, fara îndoială, si nu trebuie sa ne scoatem ochii unii altora, cum se mai întâplă la unii.

Personal, consider ca statul roman trebuie sa creeze intensiv fluxuri de investitii romanesti (private si publice)în toate sferele de activitate umană (măcar sa le egaleze pe cele din F.R.) Cine-i cu capitalul, acela şi comandă muzica. De ce nu o înţeleg odată toţi? E simplu ca bună ziua.

Mircea spunea...

Alegatorule, dragoste cu de-a sila nu faci. Primule anonim, maninci rahat cind spui ca nu vrei cetatenie unei tari membre UE. Probema ta e ca nu ti-o da nimeni.Neica razan, nu ai dreptate. Cum poti face asemenea declaratii cind stii bine ca sunt numai povesti?

Anonim spunea...

mircea, dragule, anonimul primu' pe receptie.
locuiesc in UE bine merci si fara cetatenia romaneasca. ca sa vezi, exista si alte cai de a deveni cetatean european! legale si mai rapide decat cea oferita de fratii de peste prut.

Mircea spunea...

Anonimule prim eu nu m-am referit la cetatenia Romaniei ce la cetatenia unui stat UE ORICARE AR FI. Iar daca ai cetatenia unui stat UE sa-ti fie de bine. Nu i-ti cere nimeni sa fii cetatean roman.

Mircea spunea...

Dar anonimule prim chiar daca esti cetatean UE vad ca ai ramas cu reminiscentele perioadei sovietice. De ce ti-e frica sa te identifici. Cred ca mintal esti inca cetatean sovietic

Anonim spunea...

:) esti liber sa crezi ce-ti place