PCRM se va scinda după alegeri ?

vineri, 14 septembrie 2007

Consiliul Executiv Politic al PD consideră "alogică şi nemotivată" decizia lui Vladimir Filat de părăsire a formaţiunii date

Miercuri, 13 septembrie a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Executiv Politic al PDM. În cadrul şedinţei, Dl Vladimir Filat, membru al Consiliului Executiv Politic şi vicepreşedinte al Fracţiunii PDM a prezentat o declaraţie prin care şi-a anunţat retragerea din rândurile partidului şi intenţia de a constitui o formaţiune politică de orientare liberală.

Majoritatea membrilor din Consiliul Executiv Politic au fost surprinşi de declaraţia dlui Filat. În cadrul discuţiilor vis-a-vis de situaţia creată, membrii Consiliului au constatat că decizia dlui Vladimir Filat este alogică şi nemotivată. Dl Vladimir Filat pe durata activităţi sale în PDM s-a bucurat de susţinerea partidului şi a avut permanent posibilitatea de a-şi exprima şi de a-şi realiza ideile şi poziţiile proprii.

Înţelegem, că poziţia activă a PDM pe scena politică moldovenească, rezultatele stabile şi progresul obţinut de partid în ultimii ani, şi mai ales la alegerile generale locale, au trezit invidia oponenţilor politici, în special al comuniştilor. Anume ei dintotdeauna şi-au dorit destabilizarea situaţiei în PDM. Păcat că dl Filat, poate involuntar, a devenit un instrument în tentativa de a realiza acest scop.

Luând act de declaraţia dlui Filat, Consiliul Executiv Politic constată cu regret, că din 13 septembrie el nu mai poate fi membru al PDM şi recomandă fracţiunii parlamentare a PDM să examineze cât de curând posibil oportunitatea activităţii dlui Filat în cadrul fracţiunii PDM în Parlamentul Republicii Moldova.

În continuare, membrii Consiliului Executiv Politic au examinat şi au discutat realizarea planurilor de activitate ale PDM în sezonul politic 2007-2008 aprobat anterior de Consiliul Naţional al PDM.

Serviciul de presă al PDM


Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

16 comentarii:

Katt spunea...

ce ganioj! asta filat a iesit din pdm, da nu pdm nu-l mai considera membru!

Katt spunea...

dl ofiter de presa PD a uitat a socata linkurile de pe siteul PD cu imaginea lui Filat??? :)))

Katt spunea...

interesant dar pe moldpres, infotag, azi, si tv7 nu scrie despre filat nimic; de ce oare??

Gata, ne-am saturat! spunea...

"majoritatea membrilor din Consiliul Executiv Politic au fost surprinşi" - halal de partid daca au fost surprinsi si bine a facut Filat daca a parasit asa un SRL ignorant.
"decizia dlui Vladimir Filat este alogică şi nemotivată" - inca o perla PD-mista! A fost logica fiindca in conducerea PD Filat nu mai avea cu cine sa discute chestii serioase, de dimensiuni pe potriva lui;si foarte motivata - de ce ar trebui el sa toarne apa la moara lui Diakov, ca aceasta moara nu este conectate nici la un generator :)?
"a avut permanent posibilitatea de a-şi exprima" - PD-ul considera ca un drept universal al omului este o virtute PDM-ista?
"Păcat că dl Filat, poate involuntar, a devenit un instrument" - Filat de aceia si a pleca ca sa nu mai fie un instrument dar sa fie "lacatus"!
"planurilor de activitate ale PDM în sezonul politic 2007-2008" - aici m-a amuzez bine PD si planuri, da de cind are PD-ul planuri? Ma reer la de acelea scrise, gindite bine si duse pina la capat.
De fapt se simte ca au facut declaratia in graba si gilca din git ia impedicat sa o faca mai fin - da de fapt ce sa zica....
Da eu aveam sa-i multumesc, sa-i dau o apreciere a muncii depuse, sa incerc sa ma asigur de colaborarea cu partidul lui dind dovada de o cultura inalta politica - ei dar acestea-s din visuri...

Gata, ne-am saturat spunea...

http://pdm.md/echipa/index.html Ia vedeti din ce "echipa" a plecat Filat m-a prikolesk de tot!

Anonim spunea...

Doamne cita tragedie,cita melodrama,cit bocet din partea PD-ului,oare de ce nu se respecta decizia dl.Filat...?! De ce aceasta decizie este catalogata ,,alogica si nemotivata,, poate raminerea in pd era alogica,poate ar trebui sa comenteze si dl.Filat si cu siguranta are ce spune.Actiunea respectiva poate nu va fi inceputul sfirsitul partidului dar daca se adevereste halal de asa partid,iar ca Filat ar fi la cheremul comunistilor chiar ca e deplasat argumentul.In rest avet grija de accidentul democratiei si al naturii asa zisul edil al capitalei

Anonim spunea...

Foarte bine ,ar trebui sa inteleaga in urma acestui gest bosorogii din pd ca sunt incompetenti de a lucra in echipa iar lui FILAT mult, mult succes URRRRRRA REVOLUTIE!!!!!!

Cit se poate? spunea...

oleg de pe unimedia am inteles ca esti salariat foarte bine poate te "dileshti" cu colegii de discutie?:)))))))

Alex spunea...

filat nu e primul care paraseste partidul din care face parte, sunt atatea exemple pe care le cunoaste istoria si care s-au soldat cu crearea de noi partide... aduceti-va aminte, Braghish care si-a facut partid, Pvlicenco - la fel... chiar si acelasi Serebrian a plecat din PPCD si si-a facut partid...
intrebarea este ce va urma?... oare filat chiar va pasi pe gleblele altora?...

Altul spunea...

Din PD in diferite perioade au plecat (daca nu m-a lasa memoria): Sturza, Arapu, Braghis, Tarlev Vasile (da-da!), Duca (da-da, academicianul), Mereuta Ion, Filat
si au ramas in PD: .....................

Mircea spunea...

Catre 'gata ne-am saturat'-Parca a-i fi Tarlev. Indiferent ca ideea ta e negativa ori pozitiva despre un subiect tine directia . Nu devia ca atunci parca versi fiere din tine.

Alex spunea...

katt, ca sa nu rămân dator cu un mic răspuns pentru tine, dat fiind ca m-ai intrebat la alt articol publicat aici despre partidul care ar putea apărea în curând...... vreau sa zic ca ştiu foarte bine ca îi aperi interesele anume ale lui filat... şi nu nega asta.. în curând ai să te regăseşti în acest nou partid... iar la tmpul potrivit, poate iţi voi demonstra asta, dacă vei mai fi dornică....

Katt spunea...

draga Alex, sa nu parem patetici :)mai intai astept ca dl Tulea sa ma dea afara cum mi-a promis, in al doilea rand ca sa ii apar interesele lui Filat trebuie sa am eu interes de la acest lucru, intrucat nu il am, nu inteleg de ce ar trebui s-o fac; are dl Filat aparatori si fara mine :) da asa cum stii multe despre mine, atunci ar trebui sa stii ca nu sunt in tara si nu vad cum as putea fi folositoare in partidului lui V.Filat... comentarii, propuneri, reclamatii??? :)))))

Anonim spunea...

PASAGER:

Eu cred ca tot ce se intimpla acu e doar spre binele nostru, a tuturor.Mai e desigur mult de munca pina o sa vedem un partid pus pe picioare, bine inkegat si puternik cu adevarat dar la sigur va fi.
Bafta celor ce doresc sa mearga impreuna cu cei puernici si sa incete si singuri sa fie asa.

Alex spunea...

:))
katt,
daca ai ajuns să-i zici lui Ţulea "dl Ţulea", atunci e slută treaba la voi acolo....))

nu contează eşti sau nu în ţară, dacă totuşi eşti peste hotare, apoi când revii, tocmai nimereşti la ţank - în noul partid :)) şi scapi de fişka de care ai zis mai înainte, nu te dă Ţulea afară... căci dacă ţi-a zis el asta, apoi nu ai şanse să te dezvolţi acolo, ştii doar cum stă el pe lângă şefu diakov.....:)

katt spunea...

Aex, asa imi arde sa te trimit mai incolo, dar sovestea nu-mi permite... si daca ii spun lu tulea domn? ce inseamna??? nu ai crescut cu norme de etica cumva??? nu stii ce inseamna domn? alta e intrebarea merita el sau nu, nu inseamna ca trebuie sa ma adresez lui de parca am pascut vaci cu el!!!!
si nu termina sa ma iriti cu kestii pe care cica le stii, ok???Unde te crezi de iti permiti asa cuvinte?in tarea minunilor unde totul se poate? Acum Valea si nu ma mai enerva asa,ca ai so iei la moaca :))))))))))))))))))