PCRM se va scinda după alegeri ?

miercuri, 19 septembrie 2007

Cine ne are de fraieri? Procuratura moldovenească sau ministerul român de Externe?

Ca urmare a unor relatări apărute în mass-media precum că Procuratura Republicii Moldova întîrzie să transmită autorităţilor române materialele necesare pentru iniţierea unei anchete în cazul Consulului Alexandru Rus, serviciul de presă al Procuraturii Generale este abilitat să facă următoarea declaraţie:

Procuratura Generală informează repetat că materialele acumulate pe cazul respectiv au fost expediate în adresa autorităţilor competente ale României în vederea deciderii asupra începerii urmăririi penale împotriva diplomatului român.

Prin comunicatul de presă nr.5/997 din 12.09.07 plasat pe site-ul oficial al instituţiei, publicul larg a fost informat că, încă la data de 11 septembrie a.c., Procuratura Generală a Republicii Moldova a expediat Ministerului Justiţiei al României, solicitarea de examinare în vederea pornirii urmăririi penale în privinţa Consulului, şef al Secţiei Consulare în cadrul Ambasadei României la Chişinău, dl. Alexandru Rus pentru abuz de serviciu şi corupere pasivă, în baza materialelor disjungate din cauza penală pornită de Procuratura Anticorupţie RM la 14 august 2007, pe faptul traficului de influenţă comis de cet. Ina Russu, director al agenţiei de turism „Ina-Tur” SRL.

Serviciul de presă al Procuraturii Republicii Moldova

PS Săptămâna trecută, ministerul român de Externe a repetat că nu a primit nicio probă de la partea moldovenească în legătură cu acuzaţiile aduse (ex)Consului României la Chişinău. Cine minte?


Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

2 comentarii:

Mircea spunea...

Ce vrei Oleg? Nu sunt timpit ca sa nu i-mi dau seama ca nu iese foc fara fum. Modalitatea rezolvarii problemei e discutabila. Voronin cred ca si-a facut cruce si cu limba pentru pleasca ce i-a cazut la indemina. Si a intins-o cit a putut. Dar crezi ca el e in masura sa faca pe desteptul? Atunci ce sa mai zic de fiul lui? Aici tacere. Pai?

Anonim spunea...

Din surse demne de incredere se vorbeste depre emiterea de catre parchetul din bucuresti a mandatului de arest pe numele dlui rus. anchetarea consului a durat 16/18 luni cu participarea ofiterilor sri si cu permisiunea organului roman gen cccec, supus tariceanu.