PCRM se va scinda după alegeri ?

marți, 25 septembrie 2007

Au fost nominalizate candidaturile pentru pretorii capitalei

În cadrul şedinţei de ieri, primarul general Dorin Chirtoacă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, a consultat cu aleşii locali candidaturile pentru pretorii celor cinci sectoare din capitală. Propunerile lui Chirtoacă i-a uimit pe mai mulţi consilieri din ceea ce era pînă recent „coaliţia majoritară”. Astfel, la sectorul Botanica rămîne în funcţie actualul pretor, Vladimir Guriţenco (membru al PD, formaţiune care a rămas cu un singur consilier în CMC), la sectorul Buiucani este restabilit în funcţie Ion Nemerenco. Pretura Centru va fi condusă de către actualul secretar al CMC, Vladimir Şarban. Pentru preturile sectoarelor Ciocana şi Rîşcani (deocamdată nu s-a stabilit) au fost propuşi fostul medic Mihai Cîrlig (din partea PL) şi doctorul în biologie, Dionisie Boaghe, consilier PL în raionul Criuleni. Amintim că la şedinţa de săptămîna trecută Dionisie Boaghe a fost propus de primarul general la funcţia de viceprimar, însă nu a întrunit numărul suficient de voturi. Unii consilieri s-au interesat dacă persoana respectivă din Criuleni „cunoaşte cel puţin străzile capitalei”, iar răspunsul primarului general a fost pozitiv.

Consilierul AMN, Oleg Cernei, l-a întrebat pe primarul de Chişinău cum s-au repartizat funcţiile de pretor ţinînd cont de Acordul de constituire a coaliţiei majoritare şi dacă după numirea acestor pretori mai sînt şanse ca această coaliţie să se lărgească. Dorin Chirtoacă a dat de înţeles că coaliţia nu mai funcţionează şi în aceste condiţii PL îşi asumă responsabilitatea pentru guvernare. Apoi a zis că „Acordul funcţionează, dar nu a funcţionat în cazul alegerii preşedintelui CMC şi a viceprimarilor”, iar liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că această coaliţie „şchiopătează”. Liderul fracţiunii PPCD, Alexandru Corduneanu a declarat că acest acord „funcţionează doar în cazul PL şi AMN, nu şi în cazul PPCD şi PD”. Liderul fracţiunii liberal-democrate, Alexandru Tănase a afirmat că „trebuie de văzut ce a mai rămas din acord”.

Oleg Cernei l-a mai întrebat pe Dorin Chirtoacă „cum se aplică schimbarea promisă de liberali, dacă sînt păstrate în funcţie aceleaşi persoane”. Pentru a intra în funcţie, noii pretori urmează să fie numiţi prin dispoziţie de către primarul general.

Expuneţi-vă părerea despre acest material la rubrica "comentarii"!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Rusineeeeeeee d-le Chrtoaca. Cu niste tipi ratati si cu Nemerenco la preturi faceti schimbarea? Nu sunteti cu nimic mai bun ca Ursu si Iordan!

Anonim spunea...

pe mine ma intereseaza cine la propus p Guritenco din partea PD daca Nantoi nu e in tara?? Sau la noi in oras deja totul propun si dcide Chirtoaca??? aici miroase a DIacov

Gata, ne-am saturat! spunea...

Cel mai de jale pretor, cel mai neingrijit sector a fost Botanica cu Guritenco in frunte. Ba, Dorin, tu minte ai? Ai fost ales pentru ca in oras sa fie mai bine iartu ce faci?

Tata cind se supara pe mine imi zice, fara ca stie de unde vin cuvintele acestea, ca este un om simplu: "eu te-am facut, eu te distrug"!

p.s. Dorin, Guritenco nu merita nici cum sa ramina pretor, acel din sect centru e de 10 ori mai de folos orasului, informeaza-te, baiete!

Anonim spunea...

asta ii faza! sa aiba asa sector dificil( unde sunt practic toti comunsti), trebuie a rupa fundul in lucru!!!Chirtoaca na mylo!