PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 30 iulie 2007

Ziarul bucureştean "Ziua" împotriva acordării cetăţeniei româneşti moldovenilor. Dragoste în stil românesc?

Cotidianul bucureştean "Ziua" a publicat zilele acestea un material cu titlul "Cetăţenia română pentru basarabeni, o aberaţie", în care autorul se pronunţă împotriva acordării cetăţeniei statului român moldovenilor. Unul dintre motivele de bază ar fi votul pe care îl pot da aceşti noi cetăţeni români în România, deoarece în R. Moldova moldovenii votează preponderent comuniştii. Poate că este o provocare din partea autorului, dar cu siguranţă că în statul vecin există multe voci care se pronunţă împotriva acordării cetăţeniei române "rusofonilor de peste Prut".

6 comentarii:

George Damian spunea...

Draga Oleg, mi-ai provocat un zambet...

Imi esti teribil de simpatic, mai ales cand te citesc pe alte bloguri vorbind despre deontologie jurnalistica...

Cred ca aici te-ai grabit putin. Materialul despre care vorbesti este in pagina de "Opinii" - adica exprima opinia unui comentator, mai precis Roxana Iordache. Daca ar fi fost opinia ziarului, materialul ar fi aparut pe prima pagina si s-ar fi intitulat editorial (comentariul reprezinta pozitia unei persoane, editorialul exprima pozitia unui ziar).

Deci, titlul pus de tine aici este total gresit: nu ziarul ZIUA, ci Roxana Iordache este impotriva redobandirii cetateniei romanesti de catre basarabeni. Repet, redobandire, basarabenii au avut cetatenie romana care le-a fost rapita de stim noi cine, dar nu spunem ca ne aude si nu e bine dup-aia...

Anonim spunea...

autoarea articolului e o dezaxata, nu ma-s lua dupa ea generalizand pentru toata Romania.

pana la urma nu inteleg ce vreti cu adevarat? atunci cand romania acorda cetatenie este un atac la adresa suveranitatii moldovei, iar daca il stopeaza atunci e dragoste in stil romanesc.

ma intreb cum ar arata dragostea in stil moldovenesc?

Oleg spunea...

George, remarca ta este una perfect corectă. Dar am preferat să pun un titlu "în stil românesc", unul care să suscite interes pentru a fi citit, chiar dacă este "tras de păr".

Mircea spunea...

Bine Oleg ca ai dat explicatia titlului ca altfel i-ti zicea cava de dulce.m

Mircea spunea...

Si oricum o intorci porumbelul a zburat. Si nu e prima data.

Anonim spunea...

iar dragostea in stil moldovenesc este sa fii nerecunoscator...