PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 23 iulie 2007

Sunt cu ochii pe voi!

La finele săptămânii trecute mi-am plasat pe blog două programe de statistică, dar care îmi oferă şi multe alte opţiuni interesante. Cu ajutorul acestora reuşesc să aflu câţi oameni vizitează zilnic pagina, la ce oră intră mai mulţi, cum ajung la această adresă. De asemenea, cunosc din ce ţară sunt cei care citesc blogul şi, cel mai interesant, cunosc adresele de IP ale celor care o accesează, inclusiv serverele pe care stau computerele lor. Acest lucru îmi dă posibilitatea ca să înţeleg mai bine cine se interesează de politica moldovenească dar şi cine lasă comentarii. Prin urmare, aş vrea să reiterez o rugăminte mai veche ce ţine de calitatea acestor comentarii. Vă rog să nu faceţi atacuri la persoană şi să se discute subiectul, mai puţin persoana care plasează comentariile.

Statistitca arată că cititori regulaţi ai blogului sunt câteva persoane din R. Moldvoa (aproximativ 15-20 zilnic), 3-5 din România, 3-4 din SUA, 2 din Germania, 3-4 din Franţa. Mai intră des pe blog persoane cu sediul în Belgia, Luxemburg (pentru mine este straniu acest lucru), Spania, Italia, Slovenia. Au mai accesat, propabil întâmplător, persoane din Japonia, Hong-Kong, Chili.

17 comentarii:

Katt spunea...

eu nu am inteles ce inseamna sa vizitezi computerele acelor ce acceseaza blogul tau?

Oleg spunea...

Cei care vor fi agresivi, cu diverse calificări indecente (îmi asum responsabilitatea să judec eu ce şi cum, chiar dacă voi fi acuzat /tare le place aceasta unor anonimi/ de lipsa de democraţie), anumiţi prieteni de-ai mei, specialişti în IT, cunoscând IP-ul computerelor respective le pot intra in PC şi, dacă au fost răi, pot distruge anumite programe sau chiar şi computerul. Să se înveţe să respecte anumite reguli.

Corneliu spunea...

vai ce rau mai esti mai oleg..:))

Gavril spunea...

cei care sunt rai, agresivi si frustratzii nu au ce cauta aici...:) de aia, sunt de acord cu tine...
p.s. se refera si la suparaciosi si cei care nu inteleg rostul acestor discutii... (sunt cam multi, da ce sa le faci).....:)

George Damian spunea...

Nu e frumos sa ameninti. Plus ca o injuratura e o chestie care nu prea poate fi tratat legal decat cu mare dificultate, insa un atac informatic este o chestiune grava. Foarte grava, mai ales daca este vorba de un calculator din SUA. O rezolvare mai eleganta ar fi fost sa muti toate comentariile indecente intr-un "cos de gunoi".

Oleg spunea...

George ai perfecta dreptate. Dar am încercat să mut în coşul de gunoi un singur mesaj şi am fost acuzat că cenzurez. Eu nu ameninţ, ci doar informez oamenii că nu e bine să atace sub acoperirea anonimatului. Dacă doresc răfuieli personale, să o facă prin email. Sau la întâlniri directe, ori pe alt forum.
Accesarea altor computere nu va fi deja sarcina mea. Am prieteni pe care îi amuză acest lucru şi o fac cu plăcare. Dar le pot da adresa doar în cazul în care comportamentul celui care scrie merită să aibă "o vizită virtuală".

un functionar spunea...

Oleg, draga, vizitarea altor calculatoare este o chestiune ilegala, ba chiar foarte ilegala, inclusiv in RM. Ia seama sa nu-ti scrie vreun anonim de la MDI, ca au sfeclit-o "baietii" tai curajoshi.

Oleg spunea...

Mario, esti binevenit doar pentru a te informa. Orice comentariu de-al tau va fi şters. Singur ai ales aceasta.

Mircea spunea...

Oleg, ce faci daca ataci pe cineva care e mai bun ca tine? I-ti dai seama ca o riposta a lui i-ti va face pagube mari? Nu zic ca nu ai dreptate dar sper sa-ti protejezi bine calculatorul tau in caz de vre-o riposta.

Anonim spunea...

este un nou tip de cenzura bazata pe frica...nu inteleg de ce ti-ai mai deschis blog daca nu lasi oamenii sa spuna ce vor...internetul este sinonim cu libertatea din cate stiam eu.

suna putin comunist ce spui tu aici oleg..

Oleg spunea...

cel care vorbeşte de comunism (ca nuca de perete) mai bine ar citi literatura de specialitate să afle cine a inventat totalitarismul. Cred că asta vroiai să zici. Iar internetul este libertate, dar nu haos. Nu confundaţi democraţia şi libertatea cu anarhia. În orice democraţie există reguli, care trebuie să fie respectate. În caz contrar, eşti sancţionat în mod democratic. Atât.

Anonim spunea...

aberatii...as vrea sa vad cum ar putea baietii tai sa intre pe serverele comisiei europene la care sunt conectate 20.000 de calculatoare unde numai departamentul IT este deservit de aproape 200 de tehnicieni..

Oleg spunea...

cred că trebuie de pus capăt acestei discuţii. Soluţia referitoare la comentariile inadecvate va fi ştergerea lor. Uitaţi să "vizitarea" computerelor.

Gavril spunea...

oleg, lasa-i naibii pe toti nebunii acestia care isi inchipuie ca odata ce sunt liberi, pot face orice... dumnezeu cu ei, nu reactiona ca nu se merita...

baietzii acestia destepti stiu numai ca intr-o democratie exista numai drepturi... ei uita de anumite obligatii... ei uita ca trebui sa aiba si un comportament decent oriunde nu s-ar afla, fie chiar si in intenet.. sa stii ca astia, in afara de doua trei carti citite, eventual cu un masterat facut, nu au habar de nimic si as merge mai departe sa zic, ca nu sunt in stare de nimic...

probabil umbla cu okelari mari si sunt tare frustrati pentru ca in sinea lor considera ca nimeni nu ii apreciaza.. de aia si isi varsa amarul, in cazul de fata pe tine....

incearca sa nu reactionezi... ignora si ai sa vezi cat de fain totul va fi...

Anonim spunea...

iar tu gavrile care ii faci nebuni pe altii ce esti?

esti primul care injura aici restul doar au adresat critici.

Anonim spunea...

daca ai sti ce inseamna injuratura, m-as gandi sa-ti dau replica..

npopescu spunea...

regretabil posting Oleg. daca nu iti plac anumite comentarii - ignora-le. sau raspunde.

in fond, daca cineva abereaza - e problema lui. tu nu trebuie sa fii judecatorul.

dar sugestiile tale sa stii ca lovesc in credibilitatea blogului tau. iar sa ataci computere straine - este ilegal.

succes la scris,

Nicu Popescu