PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 16 iulie 2007

Rusia şi-a suspendat participarea la Tratatul FACE adaptat

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat, la finele săptămânii trecute, un decret prin care suspenda participarea ţării sale la Tratatul privind forţele convenţionale în Europa adaptat în 1999. Statele occidentale, dar şi Moldova, condiţionau ratificarea acestui document cu retragerea prezenţei militare ruse din regiunea transnistreană a R. Moldova şi din Georgia. Un comentariu la acest subiect voi posta mâine, 17 iulie.
Deocamdată aş vrea să dau start dezbaterilor pe marginea problemei în cauză. La ce să ne aşteptăm? Un nou război rece? La o izolare internaţională a Rusiei? Noi alianţe militare internaţionale?

5 comentarii:

Mircea spunea...

Datorita petrolului si gazelor, Rusiei a inceput sa nu-i mai pese de Occident. Nu mai are nevoie de ajutoare financiare ca acum 15 ani. Asa ca a revenit acolo unde a fost.

Oleg spunea...

Dar si Occidentul nu este prea loial cu Rusia. Pe alocuri, Putin are dreptate. Tarile Baltice nu au semnat TFC si au intrat in NATO, iar Romania si Bulgaria gazduesc trupe americane, ceea ce este deja o incalcare a tratatului.

Mircea spunea...

Oleg, astea sunt povesti. Nimeni intreg la cap nu ar ataca Rusia. Crezi ca cineva pe lumea asta va incerca atit timp cit Rusia are arsenalul nuclear si vectorii purtatori pe care ii are sa o atace? Altele sunt motivele si poate odata le vom afla.

Oleg spunea...

Sunt sigur ca nimeni nu va ataca Rusia. Acest lucru ti-l afirmat ţie mai bine de două săptămâni în urma. Dar eu vorbeam despre principii, când
unii respectă, chiar şi parţial, iar alţii nimic. "Pacta sunt servanta" e un principiu încă din timpurile vechi. Iar acum nu se respectă decât atunci când convine doar.

Mircea spunea...

Posibil, dar nici Rusia nu joaca corect. Nu-s ei sfinti.