PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 9 iulie 2007

Romania va importa energie electrica din Transnistria

Presa de la Bucuresti informeaza ca Romania va importa energie electrica din R. Moldova. Este curios lucru ca jurnalistii romani nu precizeaza ca energia va fi importata de la Centrala Termoelectrica din Dnestrovsk (Kuciurgan), regiunea transnistreana, care nu plateste niciun banut in bugetul R. Moldova. Este adevarat ca ea a primit posibilitate de export a energiei doar dupa ce s-a inregistrat temporar la organele constitutionale moldovenesti.
Centrala respectiva este in proprietatea rusilor (RAO EES), cumparata prin niste scheme frauduloase. Ea a fost utilizata ca element de santaj impotriva malului drept al R. Moldova. Actualmente, R. Moldova nu cumpara energie electrica de la Kuciurgan, ci, in mare parte, importa din Ucraina.

Un comentariu:

Mario spunea...

Iata inca o semnatura a lipsei de profesionalism jurnalistic si apetentei pentru formulele sablon: in conceptia unora precum Oleg Cristal, actiunile oricarei persoane ori institutii dintr-o tara sunt necesarmente atribuabile tarii respective, chiar si in cazul in care institutia respectiva nu e nici pe departe reprezentativa pentru tara respectiva ori actiunile institutiei sunt cel mult expresia unei diplomatii fara consecinta practica. De exemplu, in viziunea lui Oleg, "americanii lupta impotriva PCRM" si nu cativa analisti de trei lei (de felul lui Socor) care se baga in seama, "România colaborează cu separatiştii tiraspoleni?" si nu firma E.ON, "Slovacia crede că merităm să devenim stat-membru al UE" si nu o oficialitate slovaca care arunca o politete fiindca nu se cade sa taca, etc. Pentru orice observator lucid, acest mod de gandire este marca unei lipse crase de rigurozitate asimilabila cel mult unei prese de propaganda.