PCRM se va scinda după alegeri ?

miercuri, 11 iulie 2007

Moldovenii vor invada România!

Faceţi clic aici pentru a citi un comentariu al lui Veceaslav Ioniţă despre valurile şi direcţiile de emigrări ale moldovenilor. România urmează să fie "ocupată" de către cetăţenii noştri.

O prognoză care mi se pare plauzibilă din mai multe puncte de vedere. Salariul în economia românească este de 3-4 ori mai mare decât în R. Moldova şi este în permanentă creştere, la fel ca şi economia ţării vecine şi cerinţa faţă de forţa de muncă. Identitatea de limbă şi cultură este un argument puternic pentru moldovenii care nu cunosc alte limbi străine (decât rusa) să se angajeze în România. Contează şi faptul că distanţa de la casa părintească şi până la un potenţial loc de muncă în statul vecin este foarte mică, existând multe conexiuni avia, auto, de cale ferată , care scurtează şi mai mult această distanţă. Nu rămâne decât să anunţăm: "Moldveni, (nu) vă ordon treceţi Prutul!"

2 comentarii:

Mircea spunea...

Oleg scrie-mi te rog despre salariile din Rusia

Oleg spunea...

despre salariile din Rusia pomeneste Veceaslav in comentariul său. Doar că în Moscova salariile sunt cu mult mai mari decât în restul teritoriului, unde media este de circa 350 USD.