PCRM se va scinda după alegeri ?

marți, 31 iulie 2007

Jurnal de Chişinău polemizează cu "Ziua" de la Bucureşti pe problema cetăţeniei româneşti pentru moldoveni

Citiţi aici un material semnat de Nicolae Negru referitor la problema pusă în discuţie într-un recent număr al publicaţiei române "Ziua" referitoare la acordarea cetăţeniei române moldovenilor. Nu cred că această polemică a apărut în zădar. Sunt convins că în România există forţe care nu doresc acordarea cetăţeniei române basarabanilor deoarece "se tem" de votul pe care îl pot da aceştea. Am zis acest lucru ieri, dar N.N. îl repetă astăzi pe pagina ziarului la care lucrează.

4 comentarii:

George Damian spunea...

Haidi bre Oleg ca n-o fi chiar asa... Roxana Iordache a scos din palarie o idee care place tare mult unora de la Chisinau. Iar tu te apuci s-o intorci pe coana Iordache pe toate partile - sa stii de la mine ca nu e chiar asa frumoasa pe cat se vede in poza din ziar.

Problema e ca Nicolae Negru nu a avut destul curaj sa intre in polemica cu Roxana Iordache si s-a multumit sa reproduca articolul. In realitate romanii nu se tem de basarabeni sau de faptul ca acestia ar vota cu comunistii. Pentru simplul motiv ca in Romania nu avem comunisti...

Oleg spunea...

Să salut trecerea la "limba moldovenească", George? Dacă nu greşesc, românii s-au bucurat să scape DE (NEO)COMUNIŞTI în 2004, când PSD-ul a plecat de la guvernare. Fiecare cu ai săi comunişti...

George Damian spunea...

Ideea e ca basarabenii sunt bineveniti acasa, in Romania.

Oleg spunea...

George, aş vrea să cred că ceea ce spui şi simţi tu (ştiu că este aşa cum zici) reprezintă situaţia generală din România.