PCRM se va scinda după alegeri ?

duminică, 1 iulie 2007

Filat îşi va trage un nou partid!?

Ex-candidatul PD la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Vladimir Filat, intenţionează să părăsească formaţiunea condusă de Dumitru Diacov şi să-şi creeze un partid sau să convingă mai multe formaţiuni existente să coalizeze cu el în frunte. Filat, clasat al patrulea la scrutinul din 3 iunie, cu circa 8%, planifică să anunţe despre plecarea din PD la ultima şedinţă a Parlamentului. Disensiunea a apărut în periada electorală şi s-a acutizat după alegeri, lucru sesizat cu ochiul liber.
Împreună cu deputatul Filat ar putea să renunţe la calitatea de membru al PD şi alţi câţiva legislatori, cum ar fi Marcel Răducan, Dumitru Ivanov, Valentina Buliga. Este de remarcat că în Consiliul municipal Chişinău fracţiunea PD constă din 5 membri, 4 dintre care sunt din partea PD şi unul, Mihai Severovan, din partea PNL. Această poate să ne inducă la ideea că şi Vitalia Pavlicenco ar fi interesată în o alianţă cu politicianul Filat, caracterizat de către mai mulţi analişti, ca fiind unul cu mare perspecivă.

Potrivit unor informaţii, în schema noului proiect politic, care se anunţe de anvergură, ar figura şi PSL-ul lui Serebrian. Deocamdată nu este clar de ce orientare va fi noua făcătură politică, deoarece în ea se vor regăsi atât liberali, cât şi social-democraţi.

Observatorii politici susţin că recenta campania electorală a lui Filat a fost una dintre cele mai profesioniste. În plus, se spune că acest candidat a fost o revelaţie a actualei campanii pentru primăria Chişinău.

8 comentarii:

calugarita spunea...

sa vedem ce va urma..supozitiile tale provoaca, dar chestia e ca nu e totul aat de simplu cum se pare...
Filat e hotarat.a avut cea mai bna campanie.
Filat merita.

Anonim spunea...

Filat a avut o campanie mediatica buna pe banii lui diacov. sa vedem ce va putea face singur, insa intotdeauna un Filat e mai bun decat Diacov si din simplul considerent ca primul a facut studii la Iasi iar cel din urma la moscova, in perioada sovietica.

Tanya spunea...

vor aparea noi minciuni... noi promisiuni... si noi actiuni false.. si totusi face rau domnul Filat ca trece la alt partid.. nu ar trebui sa-si schimbe partidul... ce o sa creada lumea???

Tanya spunea...

mesaj pentru calugarita.....
deci eu ce sa zic.. dak filat avea companie buna atunci eu o am cea mai buna care exista pe fata pamintului.. prin ce merita filat?? k e cu diacov?? care a mintit si a batjocorit toata lumea?? hai sa fim seriosi... dak totusi avea sa fie atit de bun filat de ce nu a cistigat???? Nu ti se pare mult mai bun patridul liberal?? E mai bun decit multe alte partide si va asigur cu asta 100%..... filat cea mai buna campanie.. hai k deja incep sa mor de ris draga.. :))

Tanya spunea...

.... FILAT PARTIDUL COMUNIST.. BUNA TREABA,... TOTUSI MERITA =))) 0%

calugarita spunea...

pt anonim --- te faci de ras.. ce are Filat cu banii lui Diacov?

pt Tanya.. pai da, cine moare de rasd, sunt eu....nu am placerea sa polemizez cu tine ref la ce partid e mai bun.. m-am referit la campanie, la munca depusa de oamenii ceea. si daca crezi ca PL a castigat pentru ca a avut cea mai buna campanie sau a muncit, atunci te inseli si o stii foarte bine. a lucrat efectul de inertie.. au votat in 2005, logic ca au votat si in 2007... daca iesea Filat si Chirtoaca, votau pentru Filat...

si ca sa nu te bati in pieptul tau feminin prea mult, vom vedea ce va face dl Primar General in afara de vizite oficiale si schimbarea site-ului oficial al Primariei..
Curaj!

Chris spunea...

Sa stiti ca am auzit si eu despre aceasta schimbare pe arena politica. Am auzit din surse demne de incredere si sa fiu sincer, m-a bucurat acest fapt. E bine acu sa se stringa cei mai buni politicieni la un lok pentru a incerca sa faca o schimbare radicala in aceasta tara.
Sper sa fie realizata aceasta ideie si sa fie intr-adevar o forta plina de putere si inteligenta pentru a lupta impotriva actualei puteri.

calugarita spunea...

acest lucru va fi posibil cand oameni vor inceta sa-si punai nteresul personal in fata oricarei alte idei... atat timp cat activistii de vaza a partidelor si tineretelor politice nu au de lucru sau locas de trai, credeti-ma va ramane la fel...

dupa astea, trebuie sa lasam ambitiile politice la o parte.. ma refer la Braghis, Musuc si alte partidute care rup electoratul partidelor mari...

sunt si eu pentru un partid nou, puternic, cu conditia ca lucrurile vor merge organizat si spre binele poporului! daca se creaza iarasi un 'loc' nou pentru ambitii si realizare politica, sa ma iertati...