PCRM se va scinda după alegeri ?

luni, 25 iunie 2007

Iordan a lăsat cheile în usă...

Astăzi nou primar general de Chişinău va primi mandatul pentru viitorii 4 ani. Să-i dorim succese în activitate şi aşteptăm străzi fără gropi şi curate, bine iluminate, gunoiul dus la timp, mai multe investiţii străine, locuinţe accesibile pentru majoritatea chişinăuienilor, parcuri bine amenajate etc.

Concurentul său, Veaceslav Iordan, ex-primar general interimar, a plecat vineri din biroul său de la Primărie lăsând cheile în uşă. Aceasta înseamnă că nu-i va strânge mâna lui Chirtoacă. Ce să zic despre acest gest? Poate că a considerat suficient doar transmiterea estafetei din partea ex-primarului general Serafim Urecheanu?

18 comentarii:

Mircea spunea...

Nesimtit.

Anonim spunea...

apropo Oleg poate publici aici articiolul despre alegerile locale pentru municipiul chisinau care ti-a fost refuzat spre publicare la MS

Oleg spunea...

nu mai cred ca este actual. Intentionam s-o fac, dar blog-ul l-am deschis doar saptamana trecuta.
Daca te intereseaza foarte mult acel comentariu, ti-l pot expedia pe email. Spune-mi doar adresa.

Anonim spunea...

domnul Iordan e prea nesimtit...gestul dumnealui da dovada de needucare.....stima domnului Chirtoaca si speram cu toti ca o sa progresam in limite si o sa tindem spre un orash european......dar totul se face cu incredere..trebuie sa il sustinem pe dumnealui ,caci cu astfel de dusmani posibil sa fim ruinati...dar increderea si speranta o sa ne faca mai puternici........

Mario spunea...

Pentru anonimul care-i cere lui Oleg numaistiuce articol misterios: chiar crezi ca un astfel de articol prezinta vreun interes? Poti sa-mi oferi vreun exemplu serios de articol de analiza politica produs de Oleg care sa sune altcumva decat pastisa personalizata a unui comunicat Moldpres cu tot bagajul stilistic: calcuri, limbaj de lemn, opinii sablon etc? E adevarat ca Oleg poate fi chiar amuzant cu modul sau stangaci in care se baga in seama si-si exhiba dorinta de a-si maslui o alta fata decat cea pe care i-o impune foaia de obedienta voroniniana la care plugareste. Totusi, daca e sa-i ceri articole, as crede ca trebuie sa-i faci clar ca nu ai nevoie de articolele sale per se, ci cel mult ca-l banuiesti ca minte cand isi afirma vreo dizidenta in redactia lui Berlinski...

Oleg spunea...

Marie, bine ai reaparut cu opiniile tale impertinente. Stii care e o mare problema a românilor? Se cred geniali, deşi sunt futboliţi prin Europa. Se dau foarte deştepţi în raport cu alţii (de regulă, doar faţă de basarabeni) şi doar pentru că ...sunt români pur sânge. Nu vorbesc despre toţi românii, pentru că mulţi au bun simţ. Eu când zic că cineva este cu handicap mintal atunci fac trimitere la o fiţuică eliberată de spitalul de nebuni sau la o concluzie a medicilor în domeniu. Or anumiţi deştepţi din partea dreaptă a Prutului se cred în drept să dea aprecieri doar datorită faptului că... sunt din dreapta Prutului. Acest comportament nu face altceva decât să-mi producă mai multă silă faţă de astfel de limitaţi spiritual. Chiar dacă limbajul seamănă a fi unul de lemn şi nu operez cu multe noţiuni ţigăneşti, cel puţin vorbesc argumentat. Cât despre părerea ta, ţin cont de ea, dar nu nu o iau în calcul. Până nu îţi vei schimba stilul de abordare a discuţiei. Nu am nevoie de mentor, aşa cum nu are nevoie poporul din R. Moldova de mentori externi. Doar de prieteni, parteneri etc.

Oleg spunea...

scuze, Mario (am scris neintentionat)

Mircea spunea...

Oleg om fi noi aroganti dar din cite stiu nu v-am omorit precum rusii. Oricite pacate am avea nu am ucis. Si daca vrei la o scara mai mica pastrind proportiile e aceeasi aroganta precum o au rusii ori ucrainienii fata de popoarele mai mici. Cel putin noi ne certam dar nu cred ca va-ti fi permis sa-i criticati pe rusi. Ca aia va terminau. Aici e diferenta precum si mai cred ca aveti o frustare deoarece de bine de rau noi ne-am descurcat. Voi? Poate ne-ti dai seama dar se observa din atitudinea voastra un pic de ura. Ti-am mai vorbit de asra. Orcit de rai am fi nu puteti spune ca va urim. Pe cind voi?

Mircea spunea...

Si Oleg zicind ca poporul RM nu are nevoie de mentor gresesti. Nu naeaparat de noi, luati exemplu de la altii. De la cei ce au reusit. Vedeti ca de unii singuri nu faceti mare lucru. A invata de la altii nu-i rusine. Si azi in lume cam greu te mai descurci singur.

Tanya spunea...

Deci eu ce sa zic.. dak nici o data nu mi-a placut Iordan inclusiv Partidul Comunist.. pentru mine aceasta inseamna scirba si desgust care nu face decit sa distruga acest mic paradis cu incetul... deci ... partea buna a lucrurilor.. totusi Iordan este cel care a pierdut... si DORIN e invingator:D

Mircea spunea...

Domnisoara fii mai ponderata. Am auzit si eu lucruri bune despre tinar. Mai putin bune despre unchiul sau. Am fost plecat citeva zile din tara{ sunt din Oradea] si un prieten care l-a vazut la o retransmisie pe N24 mi-a spus ca tipul este de o aroganta bolnavivioasa. Stai sa vezi ce va face tinarul si apoi vorbim. Normal sa te bucuri dar eu sunt de parere ca alesii sunt in slujba noastra si i-si fac daca i-si fac numai datoria. Nimeni nu-i obliga. E dorinta lor. Deci trebuie eventual sa li se aduca multumiri prin realegere numai daca au rezultate. Eu am vazut multe la noi in Oradea si am multe rezerve. Mai asteapta

Mircea spunea...

Tanya, sa-i vezi pe liberalii lui Tariceanu ce o musca in urmatoarele alegeri. Ma tem ca vor urma calea PNTcd-ului. Si-i mare pacat

Mario spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Mircea spunea...

Dur raspunsul lui Mario. Poate prea dur dar in spiritul urii sau frustarii moldovenilor fata de romani, adevarat. Nici dusmanii nostri istorici, ungurii, nu neau jignit cum ne-au jignit unii de peste Prut. Inca nu cred ca va dati seama de raul pe care vi la facut tarii voastre alegerea comunistilor in fruntea tarii. Ai vazut ca Voronin a venit cu buza unflata de la intilnirea cu reprezentatii UE. UE nu va spune pe fata ca nu crede comunistii de la Chisinau dar nu va oferii nimic RM cit timp acestia vor fi la putere. Doar incurajari care nu obliga la nimic. Pacat.

Mario spunea...

Hi, Oleg: nu-i asa ca exista o placere speciala in cenzura? Delete and the problem is gone! Totusi, chiar crezi ca asta-ti ajuta la "rebranding"? De pilda, in conditiile in care mi-ai sters mesajul in care-ti semnalam antitiganismul similar cu cel al sefului tau de la MS, nu crezi ca ar fi cazul sa-ti stergi si propriul tau mesaj cu tonuri antitiganesti?

Mario spunea...

Hi, Oleg: nu-i asa ca exista o placere speciala in cenzura? Delete and the problem is gone! Totusi, chiar crezi ca asta-ti ajuta la "rebranding"? De pilda, in conditiile in care mi-ai sters mesajul in care-ti semnalam antitiganismul similar cu cel al sefului tau de la MS, nu crezi ca ar fi cazul sa-ti stergi si propriul tau mesaj cu tonuri antitiganesti?

Oleg spunea...

atâta timp cât vei utiliza cuvinte decente şi nu vei recurge la lovituri sub centură, mesajele tale sunt binevenite. Acestea sunt regulile democraţiei. Te chem să le respecţi. În sens contrar... pentru aceasta democraţia a inventat legile. Ca să le respectăm.

Mario spunea...

Poti sa-mi macar un singur exemplu de cuvant indecent pe care ti l-am adresat? Un cuvant din specia lui "futboliti" ori "expresii tiganesti". (M-as putea gandi doar la faptul ca am declarat intreg guvernul Tarlev drept imbecil; mea culpa, ma refeream doar la Tarlev...) De asemenea, s-ar putea sa indici care anume dintre ideile pe care le-am expus nu sunt sustenabile? Faptul ca lucrezi la o gazeta ancilara ori ca autocenzura nu te ridica nicicum peste nivelul colegilor tai de redactie (ba chiar te coboara) s-ar putea sa te doara, dar nu sunt lovituri sub centura. Sunt adevaruri evidente pe care ar trebui sa le tratezi cu responsabilitatea unuia care intr-adevar vrea sa-si nuanteze imaginea. E adevarat ca eu, personal, nu cred ca poti sa te schimbi, ori ca poti sa-ti rescalezi fundamental imaginea, dar cel putin un joc al aparentelor ai putea sa pui la cale cu mai multa inteligenta si simt al expresiei si argumentului decat ai dovedit pana acum in oricare dintre textele tale pe care le-am citit. Iar cenzurarea celor care-ti scuipa adevarul in fata nu e decat reflexia a ceea ce face MS o gazeta care miroase a beci.

Si, apropo, nu democratia a inventat legile si pedepsirea prin cenzura a ceea ce tu percepi ca fiind indecent e orice numai democratie nu... Controleaza-ti riguros argumentele daca tot te pretinzi politolog.